Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

12 рунда с Кубрат Пулев

ОFFNews 19 април 2017 в 08:30 11127 0

12 рунда трае един боксов мач, ако и двамата съперници издържат до края. Е, Кубрат Пулев рядко оставя съперниците на ринга толкова дълго. Надяваме се, така ще бъде и с американеца Кевин Джонсън следващия петък в "Арена Армеец". Но ви подготвихме 12 непопулярни на обществото факти за Кобрата. Колкото и да е трудно да се намерят такива за големия ни шампион, който е непрекъснато под светлината на прожекторите.

Зад най-успелия ни боксьор, като основен спонсор стои българският гейминг оператор Winbet. Феновете могат да разчитат, че на winbet.bg ще намерят най-високите коефициенти, а също и огромно разнообразие от игри, пазари и събития.

1. Кубрат Пулев първо е привлечен в ЦСКА, но във футболния отбор. Треньор на "армейците" го харесва, докато двамата с брат му Тервел си бият дузпи на простора пред блока. Кобрата винаги е вратар в махалата. Тренира една година на "Червено знаме", но под влиянието на бащата и приятели се мести в близката зала на боксовия ЦСКА при Михаил Таков.

И до ден днешен братя Пулеуви за запалени по футбол на малки вратички, въпреки че той е забранен на боксьорите. Шегуват се, че трудно намират съперници, защото при изравнен резултат става горещо на терена.

2. Кубрат Пулев участва на една Олимпиада - в Пекин през 2008 година. Сриват го със земята, след като губи от кубинец на старта. През това време шеф на федерацията по бокс е Марин Димитров. Кобрата отвръща на удара, като разкрива, че националният отбор тъне в мизерия и хаос.

Събира сили и натрива носовете на критиците с европейска титла от Ливърпул. И приключва с аматьорския бокс. “Взимах заплата 800 лева. Всъщност, получавах по 500 и после звънях по сто пъти, за да си прибера останалите 300.

Моята заплата и на Детелин Далаклиев бяха най-високите, представете си останалите момчета как са живели", обяснява по-късно Кобрата решението да напусне аматьорите.

3. Тайните служби на Тодор Живков редовно претърсват апартамента на Пулеви в блок 225 на столичния квартал Младост 2. Бащата Венко обикаля с часове площад "Славейков" и антиквариати , за да се сдобие с книги, някои от тях забранени от комунистическия режим. Освен запален боксьор Пулев-старши е луд по четенето, историята и политиката. Твърд противник на комунизма, Венко произлиза от богат пловдивски род, чийто имоти са отнети след 9 септември.

Кубрат и сестрите посрещат Тервел след бронза от Олимпиадата в Лондон. До по-малкия брат е съпругата му Диана, бивша националка по волейбол

4. През 2007 година настъпва най-тежкият момент в живота на боксьора. В началото на месец септември той е на турнира “Златен пояс” в Констанца (Румъния). С него е личният му треньор Михаил Таков и селекционера на националния Ангел Ангелов. Кубрат стига без проблеми до финала, където е абсолютен фаворит. От България долетява ужасната новина.

Баща му Венко Пулев, бивш шампион по бокс, е на легло. “Събирай си багажа и се връщай в България. Никакъв турнир, няма да се биеш”, казват Михаил Таков и Ангел Ангелов.

Кобрата се прибира моментално в София, но уви, бащата вече е починал. Венко е не само родител, но и истински идол на двамата си сина. Хлапетата остават без майка едва на 12 години. Венко кара такси, става шофьор по линия 88, за да издържа голямото семейство.

5. Чичо Кобра. Кобра. Така се обръща племенникът Калоян към Кубрат Пулев. Тервел вече има и втори син, няма съмнение, името отново е историческо - Аспарух. Бащата Венко, казват, също мечтаел да кръсти Аспарух третия си син, ако има такъв.

Кубрат винаги е разказвал с гордост, че обича децата на брат си като свои. Кубрат има още племенници от трите си сестри Ана, Виктория и Боряна.

6. Кубрат Пулев и брат му Тервел са учредители на неправителствена организация -"Велика България", чийто основна цел е да променя духа на българина. Адвокати, инженери, обикновени хора са сред инициаторите. Кобрата не изключва възможността тя да прерасне в партия, но на по-късен етап. Самият Кубрат отказва постоянно предложения да влезе в политиката.

7. Избран е за "Мъж на 2013 година" пред Григор Димитров и Патриарх Неофит. Тогава става и "Родолюбец на годината". Спортист на България е за 2012 година.

8. Гаджето му Теодора Андреева е възпитаничка на софийска английска гимназия и владее отлично езика на Шекспир. Освен това е учила и 11 години немски в Институт “Гьоте”. Андреа е името, с което пробива на сцената. Не обича да парадира с образованието си, за да влезе по-лесно в образ на фолк певица.

9. Двамата с Андреа имат и куче, и котка. Кучето е бял пекинез. Кубрат обаче е оставил грижите за животните изцяло в ръцете на приятелката си.

10. Когато е в Берлин, Пулев спи в хотел „Кубрат“ на българина Кубрат Панев. Заради известния си посетител хотелиерът се е запалил по бокса и е станал приятел с Кобрата. Двамата обичат да играят шах. За мача с Владимир Кличко на фасадата на хотел „Кубрат“, който е от категория три звезди, имаше поставен плакат на Кобрата.

11. Кубрат Пулев печели добри пари от професионалния бокс - само 1,4 милиона евро от мача с Кличко, така че не се занимава пряко с бизнес. Преди две години с брат си отварят ресторант на входа на Южния парк, но на практика Тервел се занимава с всичко.

Същото се отнася и до спортния комплекс "Пулеви" до МОЛ "Парадайс". Кобрата признава, че не очаква залата за излезе скоро на печалба и е инвестирал повече от любов към спорта. Гордее се с всяко дете, което се записва да тренира.

Кубрат е горд с всяко дете, което влезе за тренира в комплекс "Пулеви"

12. Казва, че мрази ровенето по телефоните и дори събира апаратите на цялата компания, когато излезе с приятели на заведение. "Всеки вече е в хилядите социални мрежи. Не ги обиждам, но сме излезли заедно. Бъди тук и сега. Дразнещо е това с телефоните. Губи се енергията, ритъма и магията на събирането", твърди Кобрата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!