Джошуа нокаутира Кличко на "Уембли" (видео)

OFFNews 30 април 2017 в 00:33 20618 9

Антъни Джошуа победи Владимир Кличко пред 90 000 на емблематичния стадион "Уембли" в английската столица Лондон и събра поясите в тежката категория в професионалния бокс във версии IBF, IBO и WBA.

Така Джошуа продължава да бъде непобеден на професионалния ринг, като постигна 19-и успех. Двубоят предложи изключително зрелище, като Джошуа беше на прага на загубата, след като беше повален в нокдаун в шестия рунд, но се възстанови и накрая стигна до победата с технически нокаут, след като реферът прекрати мача преди края на 11-ия рунд.

Сред зрителите бяха и холувудската знаменитост Арнолд Шварценегер, както и половинката на Кличко Хейдън Пенетиер. Химнът на Украйна беше изпълнен от съпругата на Виталий Кличко Наталия, което надъха до краен предел Владимир.

Британският химн пък изпя Луиса Джонсън, звезда от британския Х Фактор, спечелила изданието му през 2015 година, когато беше едва на 17.

Двамата боксьори изиграха предпазливо първите два рунда, а едва в третия Джошуа показа повече агресия, като притисна Кличко, който определено не се почувства комфортно в ролята на защитаващ се. В четвъртия украинецът реагира като пласира десен прав в лицето на Джошуа, което разклати самоувереността му. Британецът започна изключително агресивно петия рунд, като повали Кличко на ринга и му отвори аркада, но украинецът се изправи. С нов ден прав Джошуа разклати Кличко, но недостатъчно. Кличко притисна британеца край въжетата, който изглеждаше все по-неуверен и изпадна в нокдаун след канонада от ъперкъти.

В шестия рунд Кличко повали Джошуа, но той успя да се изправи, макар вече да изглеждаше неориентиран и се криеше край въжетата, забравил за защитата, а дясната ръка сякаш повече му пречеше, отколкото помагаше. Само финалният гонг спаси британеца в тази част.

В седмия рунд двамата боксьори показаха по-равностойна игра, а Джошуа си върна самоувереността. Умората започна да си казва думата в осмия рунд и двамата влязоха рано в клинч, след което Кличко притисна съперника си, като изглеждаше много по-свеж и умело се бранеше от опитите на Джошуа да вземе инициативата. В деветия рунд надлъгването продължи - Кличко дъреше съперника на дистанция и влизаше в клинч при всяка опасност, като в същото време се бранеше предпазливо, осъзнавайки, че предимството в съдийските карти е на негова страна.

Десетият рунд не предложи по-различна картина - Джошуа атакуваше, но се пазеше от попадения, като явно пазеше сили за решителна атака в следващите две части. Точно това се и случи - Джошуа започна изключително агресивно 11-ия рунд и прати Кличко в нокдаун с брутален ъперкът, а минута преди края украинецът отново беше на пода, след което Джошуа го притисна с удари край въжетата и реферът прекрати мача преди гонга да прозвучи.

Така Джошуа запази пояса си във версия IBF, като прибави към тях и тези на WBO и IBO. По принцип Джошуа сега трябва да защитава пояса си във версия IBF срещу претендента Кубрат Пулев, но е възможно да го оваканти и да излезе за реванш срещу украинеца или да поиска мач с бившия крал в тежката категория Тайсън Фюри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

4

Nik68

30.04 2017 в 08:42

Ако мине само с посядане, добре. Но хората имат очи да гледат. И глави а я разбират тази игра и май няма да има мач Джошуа - Пулев.

77927

3

El Commandante

30.04 2017 в 08:36

Това черничкото момче ли викате ще бъде следващия дето ще сложи нашия тупан да поседне на ринга?