Кубрат Пулев става световен шампион без бой?

OFFNews 21 април 2017 в 15:08 3825 0

Кубрат Пулев вероятно ще получи световната титла във версия IBF (Международна боксова федерация), без да му се налага зда се качва на ринга.

Британското издание "Мирър", цитирано от btvnovinite.bg съобщи, че актуалният притежател на пояса - Антъни Джошуа - почти сигурно ще го оваканти, ако надвие Владимир Кличко в очаквания с огромно нетърпение сблъсък на "Уембли" следващата седмица.

Залог в тази среща ще бъде и вакантната титла във версия WBA (Световна боксова асоциация). И двете организации настояват победителят да се изправи срещу съответните претенденти. В случая на IBF това е именно Пулев, а при WBA - кубинецът Луис Ортис.

Подобна бе ситуацията с Тайсън Фюри. Той трябваше да се откаже от титлата на IBF след победата си над Кличко, защото не успя да организира защитата й. Промоутърът Еди Хърн се опасява, че по същия начин ще се развият нещата и с Джошуа.

"Ако той спечели срещу Кличко, ще се изправим пред сериозен проблем със задължителните защити. Първата трябва да е срещу Пулев, а втората - вероятно до края на годината - срещу Ортис - обясни Хърн. - Твърде е вероятно да овакантим единия пояс, освен ако не се стигне до някакво споразумение. Много ни се иска да имаме всички титли, но преди време Тайсън Фюри се убеди, че това е невъзможно".

Ако се стигне до подобен сценарий, съществуват две възможности. Първата е Пулев директно да бъде провъзгласен за шампион. Втората е поясът да остане вакантен и българинът да се бори за него срещу друг съперник.

Самият Кубрат излиза на ринга ден преди мача Джошуа - Кличко. В "Арена Армеец" той ще се изправи срещу американеца Кевин Джонсън в защита на интерконтиненталната титла на IBF.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови