10 полезни идеи как да защитите коледната си елха от домашните любимци (галерия)

OFFNews 23 ноември 2017 в 12:35 7170 0

Снимка BoredPanda

Всички знаем, че по Коледа домашните ни любимци стават малко по-активни от обикновено. Радват се на по-голямо внимание, на вкусни награди и особено много се радват на празничната украса и по-точно на коледните елхи.

След като сте намерили перфектното дръвче и сте успели да го украсите както искате, имате точно 5 минути да му се порадвате, преди някой домашен любимец да скочи на него или да изяде половината играчки.

Ето защо ви представяме 10 шеговити идеи, които обаче могат наистина да ви помогнат да предпазите коледната си елха и да спасите празничното настроение.

Предпазните мерки са насочени основно към котките, тъй като те сякаш се хипнотизират от стъклените украси и успяват да нанесат повече щети.

1. Знаем, че е лисица, но се оказва, че висящата от тавана елха понякога е единственият начин да спасим коледното си дръвче. Освен това е много интересно и нестандартно решение. 

2. Малко тъжна гледка, тъй като имаме само 3-4 клонки, които да украсим, но пък така ще лишим котката си от всяка възможност да ни счупи любимите играчки.

3. Елхата на балкона е чудесен вариант! Свежа елха, красива гледка и сладко отмъщение за домашния любимец.

4. Коледното дръвче в клетка определено не радва окото, но не радва и котката, което ясно се вижда на снимката.

5. Картина-елха е иновативно решение, което може да украсявате спрямо всеки сезон и нито ще ви пречи, нито ще изсъхне, а ще оцелее и след опитите да бъде съборено и изядено.

6. Идея, подобна на горната - елха на стената, до която котката по-трудно може да стигне.

7. Елха-кактус е малко садистично решение, но за някои хора явно все пак е решение.

8. Всеки знае за ужаса на котките от прахосмукачката. Естетиката и тук е под въпрос, но отчаяната ситуация изисква отчаяни мерки.

9. Прозрачното фолио предпазва елхата, така че ще имате украса и за следващата година, но опаковането сигурно изисква часове.

10. И за финал, идеята е 50:50. Имате цяла елха и сравнително прилична украса. Котката ви все пак може да се покатери на елхата, но ще ѝ е малко по-трудно да стигне до украсата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови