'Бригада Нов дом' превръща окаяно жилище от 80 кв.м във функционален дом за 8

OFFNews 04 април 2018 в 14:11 8945 0

В шестиq епизод на социалното риалити „Бригада Нов дом”, което ще се излъчи в четвъртък, 5 април, по bTV, Мария Силвестър и бригадата на Караджов още веднъж ще протегнат ръка на многодетно семейство в нужда, за да направят дома им функционален, а животът им по-лек.

Ивелина и Ангел Иванови са семейство от 23 г. Ивелина напуска първия си съпруг, от когото има три дъщери, след години физически тормоз. Тогава среща Ангел и от любовта им се раждат четири деца. Макар и трудно, семейството успява да преживява, но средствата им никога не стигат, за да осигурят на децата си дома, за който винаги са мечтали.

Ангел и Ивелина обитават общинско жилище от 80 квадрата, в което не е правен ремонт от десетки години. Състоянието, в което са получили апартамента преди 9 години, е под социалния минимум, но в трите му стаи те живеят щатсливо с шест от децата си - Стела (24 г.) с дъщеря си Деница (4 г.), Кристиан (17 г.), Мартина (15 г.), Мирела (14 г.) и Александър (12 г.). Още с отварянето на входната врата се вижда, че състоянието на жилището е окаяно - липсват плочки, тапетите са одрани, а мебелите - изпотрошени. Кухнята и банята са сред помещенията с най-лоши условия. Банята е с огромна дупка в стената, през която редовно влизат гълъби.

В кухнята няма електроуреди, няма мебели и поради това в нея рядко се готви. Понякога някое от децата спи в нея на дюшек на земята. Холът е мястото, където на диван и детско легло спят момчетата - Александър и Кристиан. Момичетата от две поколения делят една от спалните и общо легло, а мама Ивелина и татко Ангел са в другата спалня, в която семейството яде на холна маса.


На помощ на семейството идва Мария Силвестър и екипът й, за които петте дни ремонт изглеждат крайно недостатъчни за работата, която ги очаква. Майстор Караджов ще има нелеката задача да преустрои жилището от 80 кв. м, така че всеки един от 8-членното семейство да има свое лично пространство, както и да измисли начин да разположи трапезна маса, на която да се храни цялата фамилия. Истинско предизвикателство за бригадата ще се окажат и двата слоя тапети, които покриват целия апартамент, но ще трябва да бъдат свалени преди да започне същинската работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови