Японци създадоха най-луксозния влак на света (галерия)

OFFnews 28 май 2017 в 14:53 11970 0

Снимка Instagram

Японските инженери и дизайнери за пореден път впечатлиха света. Последното им постижение е „Шики-Шима” – най-луксозният влак на света. Компанията JR East, построила невероятната машина, я определи като „традиционна японска естетика с футуристичен дух".

Влакът разполага със 17 луксозни апартамента, един от които е двуетажен. И всички те са по-просторни от някои жилища в Токио. Освен тях, има ресторант, бар и места със стъклени стени, за по-добра гледка.

Менюто в ресторанта е създадено от главния готвач Кацухиро Накамура (първият японски шеф, получил отличието на ”Мишлен”) и ястията отразяват съставките и кулинарния стил на районите, през които преминава влакът.

Цените започват от 4500 долара за апартамент с двойно настаняване. А новата платформа 13 1/2 в стил "Хари Потър" е построена само за Шики-Шима в железопътната галерия "Уено", Токио.

Благодарение на популярността на новата услуга, тези, които искат да закупят билет, трябва първо да попълнят заявление. След това късметлиите се избират на лотариен принцип.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови