Как да спестим от покупката на щори?

OFFNews 09 декември 2019 в 13:01 6104 0

Слънцето е източник на светлина, топлина и добро настроение. За съжаление не можем да му се наслаждаваме от плажа по цял ден. Горещите дни в офиса или у дома са предизвикателство и изпитание. Щорите и сенниците помагат да си осигурим приятна стайна температура по естествен начин. Те предпазват от ослепителните слънчеви лъчи и са чудесен декоративен екстериорен и интериорен елемент.

Съвременните системи за слънцезащита не само подобряват качеството на живот, като предпазват от прегряване през лятото и намаляват интензитета на охлаждане на сградите през зимата, а имат и сериозен потенциал за спестяване на енергия.

Пестим пари от отопление и охлаждане

Оборудването на сградата с качествени щори значително намалява консумацията на енергия за отопление и охлаждане. Трудно е да подценим топлоизолационните им свойства . Специалисти са изчислили, че през зимата външните ролетни щори намаляват топлинните загуби, които се генерират през прозорците наполовина, при условие че щората е изцяло спусната в тъмната част на деня и при дълго отсъствие.

С добре конфигурирана система за слънцезащита можем да намалим значително разходите за климатизация и охлаждане на сградите. Щорите и тентите с ел.мотор и датчици за температура и осветеност са страхотна възможност за подобряване на енергийна ефективност на сградата, а включването им в системи за свързани решения като TaHoma правят дома умен, възможностите за контрол неограничени, ползите за нас – изключителни и комфорта ни пълен. Можем да имаме щори, които се прибират и отварят, когато в помещението температурата или осветеността достигнат зададено от нас ниво. Ако климатикът се включва да охлажда при стайна температура 25° С, можем да настроим щората да се спуска при 23° С и да спира прекомерното затопляне и без климатик или значително да отложи нуждата от охлаждане.

Модерните офис сгради с големи остъкления изразходват много енергия за осигуряване на приятна атмосфера и генерират сериозни разходи за това. Слънчевите лъчи, които проникват през прозорците се превръщат в топлинна енергия и въздухът в помещенията се загрява. С подходящи щори можем да подобрим термоизолацията на сградите с до 30%.

Пестим пари от изкуствено осветление

В съвременните офиси 25% от потреблението на енергия е за осветление. Само щорите и сенниците могат да филтрират слънчевата светлина и да спрат отблясъците, които се отразяват в мониторите и гладките повърхности, като пропускат достатъчно дневна светлина в помещенията.

Използвайки правилно потенциала на слънцезащитните продукти за рационално разходване на енергийни източници, пестим пари и допринасяме за опазване на околната среда и намаляване на отделяните вредни емисии.

Щорите имат много неоспорими предимства, затова намират все по-широко приложение в битови, бизнес и обществени сгради. Обхватната и качествена слънцезащита е инвестиция, ползите от която са дългосрочни. Има ли начин да спестим от самата инвестиция?

Когато решим да инвестираме в щори, трябва да сме внимателни. Самата употреба на щорите ще ни помогне да спестяваме ден след ден. Ето няколко съвета как да спестим още при покупката им.

Да оценим нуждите и изискванията си за всяка стая

Не трябва да избираме щори, увлечени само от модните тенденции. Независимо от това, дали ще изберете вертикални щори, хоризонтални щори, външни или вътрешни, придържайте се към вашите нужди. В спалнята и детската стая може да се нуждаем от пълно затъмнение за спокоен сън, но декорацията на прозорците в хола и дневната трябва да пропуска дневна светлина, а тази в банята и кухнята да е устойчива на влага. Добре е да направим списък със своите желания изисквания и да изберем разумно.

Да направим проучване в интернет

Иновации се случват всеки ден. Може от скоро да има нов продукт, за който не знаем. Един бърз преглед в интернет ще ни помогне да се запознаем с тенденциите и новостите, без да губим време.

Да потърсим изгодни оферти

Реклами за промоции ще открием постоянно, но ако искаме наистина да спестим при покупката на щори и сенници не трябва да ги купуваме през лятото. В периода от ноември до февруари намаленията са реални. Производителите не са толкова натоварени, колкото в топ сезона и можем да сключим истински изгодна сделка.

Да купим онлайн

Пазаруването онлайн има много предимства.. В забързаното ни ежедневие възможността да поръчаме с няколко клика по всяко време от комфорта на собствения си дом е удобство. Пестим време, нерви и пари. Разлистването на сайтове е далеч по-лесно от обикалянето от магазин на магазин в натоварения градски трафик.

Да монтираме сами

Цената на услугите , съпътстващи покупката – вземане на размери и монтаж, постоянно нараства. Заради дефицита на кадри, от който всички се оплакват, понякога се налага дачакаме цяла седмица, само за вземане на размери. Трябва да си вземем свободен ден два пъти, за да посрещнем монтажна група. Алтернативата – добрите електронни магазини дават лесни за следване инструкции за измерване и монтаж. Само трябва да се възползваме, за да спестим време и пари. Цената на монтажа е около 30% от стойността на продуктите.

Да купим с безплатна доставка

Има търговци, които предлагат опция за безплатна доставка. Това е обявено в общите условия или в условия за доставка на съответния сайт. Преди да направим поръчката си трябва да сме наясно ще се наложи ли да плащаме за доставка. Ако щорите са с безплатната доставка, сме наясно със стойността на сделката още докато я сключваме и няма опасност да се наложи да платим за доставка повече, отколкото за самите щори.

Да проверим условията на гаранция

Задължителната минимална гаранция, регламентирана законово, е 24 месеца. По- кратката гаранция е не само неприемлива, а и незаконна. Производителите, които са уверени, че продуктите им са качествени, дават по-дълга гаранция. Просто трябва да изберем тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови