Мечтания дом – как да реализираме идеите си за идеално обзавеждане

OFFNews 21 май 2020 в 17:48 4048 0

Оригиналните идеи за обзавеждане на дома наистина са необятни. Съвършения облик и уюта в жилището се постига с желание, усет и правилно подраните мебели. А българина е естет по природа. Той обича добре аранжирания и оформен дом, доставящ му усещане за сигурност и спокойствие. Домашните мебели са темата на днешната ни публикация, в която ще ви представим интересни насоки в зависимост от това от какво се нуждаете за да постигнете търсения ефект. Да започваме, защото наистина ще бъде интересно!

Любимите мебели в дома

Признайте си, че и вие си имате любима мебел, която ползвате с удоволствие. За някои това е дивана, а за други леглото. Трети пък обичат да творят и предпочитат да използват кухненското обзавеждане. Толкова разнообразни са интересите в едно домакинство, че наистина е важно всеки да намери своето приятно местенце, в което да се отпусне, да релаксира или да върши онова, което му харесва. Но за да се превърнат в любими избраните мебели е важно преди изобщо да си помислим да ги закупим да вникнем в техния основен замисъл. Им няколко въпроса, които е добре да си зададете и чрез отговорите ще успеете да достигнете до онази мебел, която истински да ви стане любима. 

А ето ги и важните въпроси:

- За какво ще се използва обзавеждането?

Диван, секция, стол, маса, бюро, легло, скрин и т.нат са части от домашното ни обзавеждане. Има смисъл от това да се замислите какво е реалното предназначение на самия елемент, което пък ще доведе то определяне на редица негови технически характеристики както и изисквания, към които да вземете отношение. Ролята на една мебел се определя от необходимостта от нейното използване. С две думи имаме ли нужда от нея и ефективно ли ще я подлагаме на експлоатиране?;

- Къде е мястото на новата мебел?

За да бъде на точното място е приоритетно да вземете предвид отговора на първия въпрос. Няма как да използвате легло в кухнята както и портманто в хола, нали!;

- Кои са идеалните пропорции за домашните мебели?

Синхрона в жилището трябва да е очевиден. Хармония, стил, идентична дизайнерска концепция са сред детайлите, които ще въведат ред и синхрон. Избора на размер и форма за отделните елементи наистина трябва да бъдат максимално адаптиращи се както към самото пространство така и един към друг. Не би било приятно да изберете огромен П-образен диван за хола, а да позиционирате пред него ТВ шкаф с незначителни размери;

- Скъпи или евтини мебели?

Бюджета в повечето случаи е решаващ. Той определя колко да изхарчим според финансовите си възможности. Хубавото при конкуренцията в сектора е това, че наистина потребителя има право да избира между качествени и приемливи решения, които да удовлетворят нуждите му.

Ето, че дадените отговори ще спомогнат да откриете сред океана от мебелни предложения онези, които наистина да се превърнат във ваши любими, използвани с желание и създаващи спокоен домашен комфорт.

Защо не бива да се подценяват спалните

Гостоприемността на българина е сред добрите му качества. Приятели, роднини, колеги са винаги добре дошли в дома ни. Това предполага да се отнесем с повече внимание към гостната стая – хола или дневната. Не са малко домакинствата, които си признават, че несъзнателно оставят на заден план обзавеждането за спални като високи критерии и изисквания. И въпреки, че тази почивна стая остава далеч от погледите на външни лица наистина не е правилно да поставяме обзавеждането ѝ в компромисната зона. Не по-малко значимо е да отдадем нужната отговорност на спалнята като място, в което възстановяваме силите си, почиваме си и се наслаждаваме на тишината.

Мечтания спален интериор трябва да е:

- Успокояващ;
- Вдъхновяващ;
- Създаващ усещане за нежност и комфорт;
- Романтичен и приятен.

А това няма как да постигнете ако пренебрегнете избора на идеалните мебели. Както във всяка друга зона и тук е редно да се постараете. Използвайте списъка си с изисквания и изберете такива мебели, които наистина ще се погрижат за пълноценната ви почивка и здравословен сън.

Спалня за чудо и приказ – фокусните точки

Приказна спалня с балдахини, нежни цветове, меко спално бельо и ухание, което ви унася в сладки сънища. Мислите, че това е непостижимо от вас и няма как да постигнете този релаксиращ и спокоен ефект? Всъщност производителите на мебели са се постарали да вложат фантазия, енергия и креативност за да изработят и вашата приказна спалня.

Комбинираните мебели за спалня са ефективната възможност да се обзаведе почивна зона, в която да се чувствате като ВИП клиент. Именно затова, когато сте изправени пред избор на спалните мебели се съсредоточете върху следните фокусни точки:

- Удобство на мебелите;
- Функционалност;
- Здравина;
- Лесна поддръжка;
- Модерен дизайн.

Предразполагащо е спалното обзавеждане в комплект. То предоставя лекота за оптимизиране на зоната, тъй като освен легло в него се съдържат всички онези необходими елементи, които са потребни за преобличане, подреждане на домашния текстил, аксесоари и други вещи. За да изглежда красива, уютна и организирана спалната мебел е препоръчително да притежава толкова детайли, колкото ще използвате.

Комплектите се предлагат в различни модификации и цени. Колкото повече елементи избирате толкова по-евтино ще ви струва цялостното обзавеждане. Но пък не винаги пространството в спалнята може да побере всичко, което пожелаем. В търсене на синхрон и хармония и синхрон между елементите е желателно да изберете такъв комплект, който да се адаптира спрямо наличната квадратура на стаята. Ето и няколко примера за комбинации, които могат да ви дадат правилни насоки:

Вид  комплект спални

Брой и вид на елементите
Стандартен спален комплект Легло с двукрилен гардероб
Съвременен комплект спалня Легло с повдигащ механизъм, гардероб с плъзгащи врати и скрин
Функционален спален комплект Легло с нощни шкафчета, скрин с огледало и трикрилен гардероб с плъзгащи се врати
Класически спален комплект Легло, две нощни шкафчета, тоалетка, скрин и двукрилен гардероб

Често комбинацията от мебели може да бъде направена така както на вас ви е удобно. Идеята е да се създаде практичен и комфортен интериор, който наистина да превърне помещението в приказно красиво и невероятно удобно. Мечтаната спалня не е мираж, а реалност! Просто трябва да я пожелаете и да я изберете по свой вкус и съобразно индивидуалните си потребности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови