Поканете стила в дома си с новите телевизори на Samsung

OFFNews 24 юли 2020 в 12:18 12271 0

От доста време насам телевизорът се е превърнал в необходима част от жилището и обкръжаващата ни среда. Това, разбира се, не означава, че той не може да се впише идеално в интериора на различните помещения, в които разчитаме на него. Чудесен пример за това са новите модели от лайфстайл серията на Samsung - The Frame, The Serif и The Sero. Тези устройства предлагат съвременни технологии и то в нетрадиционни за телевизорите корпуси. Те могат да се слеят с обстановката в модерните жилища и арт пространства, като същевременно включват актуални параметри, което ги прави още по-добър избор.

The Frame (Рамката) носи името си от артистичния подход, който е използван при създаването му. Телевизорът може буквално да бъде оприличен на картина в рамка, а по този начин се вписва идеално при монтаж на стена в желана от вас композиция чрез No Gap системата, която идва в комплект с него. Така телевизорът почти прилепва до стената. Вторият вариант е да поставите The Frame на опционална Studio стойка, която наподобява триножник-статив. Предлагат се сменяеми рамки в четири цвята – кафяв, бежов, черен и бял, които могат да бъдат закупени отделно като аксесоар. Чрез системата за свързване One Invisible Connection се избягват неприятните кабели, като се използва само един, към кутията One Connect. Така се запазва естетиката и усещането за минимализъм в пространството.

Когато е изключен, телевизорът превръща дома в частна галерия чрез режима Art Mode, визуализирайки картини на световноизвестни художници като Ван Гог и Клод Моне. Освен това, можете да се възползвате от виртуалния магазин Art Store на Samsung, в който са налични над 1200 дигитализирани произведения на изкуството. Ако изберете The Frame, разполагате и с 3 месеца безплатен достъп до Samsung Art Store.

Функцията Art Mode се подсилва от новата Dual LED технология на Quantum Dot (QLED) екрана, която подобрява характеристиките на образа, така че да съответстват на всяко изображение. Качеството на картината на различните арт изображения може да бъде допълнено чрез 6 фото филтъра. The Frame е достъпен в пет размера – 43-, 50-, 55-, 65- и 75 инча с 4К резолюция и включва технологии като висок динамичен обхват (HDR), 100% и обем на цветовете и Supreme UHD Dimming, който управлява екрана, чрез разделянето му на малки блокове, за още по-ясна визуализация на детайлите. Телевизорът използва операционна система Tizen, която дава достъп до браузър и приложения, както и възпроизвеждане на съдържание от мобилнителефон.

При The Serif (рамката наподобява на шрифта Serif) подходът е още по-интересен, тъй като той на практика има характеристиките на мебел, която съвсем естествено допълва интериора. Благодарение на специалната си рамка във формата на главната латинска буква „I” в серифен шрифт, той може да бъде поставен например на секция или пък на пода посредством дизайнерските крачета в комплекта. Ако изберете да е със стойка, кабелът за захранване се движи в един от краката ѝ. Телевизорът се отличава с екран със заоблен ръб и цял панел без разделителни линии. Предлага се в два цвята: „облачно бяло“ и „памучно синьо“.

Дизайнерите Ронан и Ерван Бурулек създават и два ексклузивни шаблона, вдъхновени от природата за The Serif. В режим Ambient можете да изберете между листо и текстура на плат, за да поканите вдъхновението на природата в дома си.

Можете съвсем лесно да свържете телефона си към телевизора чрез NFC и да слушате директно любимата си музика, разглеждате снимки или видео. Налична е съвместимост за устройствата на Apple с AirPlay 2, както и поддръжка за приложението на Samsung SmartThings. В режим Multi View можете да разделите екрана на телевизора и да гледате едновременно телевизия и дисплея на смартфона.

Разбира се и тук се залага на Quantum Dot дисплей с резолюция 4K, 100% обем на цветовете и технология HDR10+. Звуковата система включва 4-канален говорител с мощност 40W, а това допринася значително за цялостното изживяване. Телевизорът се предлага в три размера, 43-, 49 и 55 инча, отново се залага на операционната система Tizen.

The Sero (от корейски, вертикално) предлага уникална функционалност, тъй като може да бъде ориентиран/завъртан както хоризонтално, така и вертикално в зависимост от желанието на потребителя, подобно на смартфоните. Екранът е оптимизиран за работа с телефон и на практика може да бъде използван лесно в портретен режим. Точно, както използваме смартфона си в ежедневието.

Можете съвсем лесно да свържете телефона си към телевизора чрез NFC и да слушате директно любимата си музика, разглеждате снимки или видео. Моделът е съвместим със смартфоните и на Apple чрез AirPlay 2 и поддържа приложението на Samsung SmartThings за управление на други устройства от умния дом. При режим Mirror, съдържанието от телефона запълва изцяло екрана на телевизора, като по този начин можете да се възползвате ефективно от цялата площ на екрана.

Въртящият се екран е поставен върху солидна стойка, като е налична и опция за добавяне на колелца. С такъв тип стойка не виждате кабелите, с които свързвате телевизора. Освен Quantum Dot технологията на дисплея и 100% обем на цветовете, The Sero включва и 4.1-канален говорител с мощност 60W с Dolby Digital Plus, който е вграден в стойката. Чрез технологията с изкуствен интелект за Upscaling пък можете да получите по-високо качество дори от съдържание с по-ниска резолюция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови