Тенденции в интериора на кухнята през 2020 година

OFFNews 10 януари 2020 в 13:06 9024 0

Интериорните дизайнери всяка година ни предлагат нови, интересни решения, стараейки се да направят домовете ни по-уютни, стилни и функционални. Дизайнът на кухнята, съобразен с последните модни тенденции ще ви даде усещане за лукс, елегантност и удобство.
Кои са водещите трендове в интериора на кухнята през 2020 година?

Кухня в бяло

След като през изминалите 2 години тъмните цветове силно доминираха в кухненския интериор тази година имаме рязка смяна на посоката и поглеждаме към чистото и елегантно бяло.
Белият цвят е универсален и е прекрасен фон за цветни и ярки акценти. Той изпълва кухнята с усещане за простор, лекота, чистота. Практичен е защото лесно се съчетава с всички останали цветове.
Декорът на бялата кухня може да се обновява често като направите съвсем малка промяна или добавите интересен детайл – нова картина, нестандартна ваза, цветна купа за плодове, пъстри завеси или покривка. Всичко подхожда на бялата кухня и няма шанс да изглежда скучна!

Минималистичен дизайн

Въпреки че всяка година актуалните идеи за кухня се менят, то има един тренд, който властва вече доста време и няма намерение скоро да напуска челното място – минимализмът. И през 2020 година кухните се отличават с минимално количество панели и декоративни елементи. Модерни са изчистените шкафове с прави и строги форми, без дръжки. Мебелите са леки, компактни, с прави линии и семпъл дизайн.
Правоъгълна и квадратна форма
Кухните с ъглово и L-образно оформление отстъпват пред правоъгълните или квадратни кухни. Актуално е линейното оформление на кухненските шкафове и уреди.

Кухненски остров

През 2020 година кухненския остров се превръща в почти задължителен елемент на съвременната кухня. Той е полезен както при приготвяне на храна и сервиране така и за съхранение на вещи и кухненски пособия. Недостатък е, че е подходящ основно за големи кухни. Когато дневната, трапезарията и кухнята са едно помещение, островът може да ги разделя визуално като обособява пространството за готвене.

Отворени рафтове вместо горни шкафове

Откритите рафтове са предпочитани в съвременната кухня от доста време и тенденцията продължава и през тази година. Те постепенно заменят горните шкафове на кухненското обзавеждане. Откритите рафтове осигуряват простор, лекота и са отличен избор за малка и тясна кухня.

Естествени материали и метални акценти

За кухненските шкафове, плот и мебели за поредна година се залага на натурално дърво, мрамор, гранит. Металните акценти от месинг и мед се срещат най-вече в кухненски пособия и аксесоари – смесител за мивка, дръжки на врати и шкафове, корниз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови