В дома на семейство Клинтън

OFFNews 03 юни 2019 в 15:53 5198 1

Снимка Architectural Digest

„Изборът на този дом бе изцяло емоционална реакция“, казва Хилъри Клинтън пред изданието Architectural Digest, чиито екип бе поканен да разгледа имението на звездната фамилия, което се намира на улица Whitehaven във Вашингтон.

Самата Клинтън разказва за избора и как е разбрала, че това е нейното място.

„Когато ме избраха за Сената през 2000 година знаех, че ми трябва място, където да живея докато текат парламентарните сесии. Затова започнах да оглеждам имоти. Щом влязох в тази къща, почувствах нещо дълбоко емоционално. Качих се на третия етаж и погледнах над дърветата – чак до британското посолство. Почувствах се сякаш съм в Лондон или Ню Йорк преди много години. Градините бяха най-невероятните, които някога съм виждала. Усетих този дом, почувствах го, харесахме се“, разказва тя.

При покупката самата сграда се нуждае от цялостен ремонт. Тя е построена през 1951 година и разполага с близо 500 квадратни метра жилищна площ.

„Идеята беше да вкараме повече светлина, да има повече пространство за почивка, да си седиш и да съзерцаваш. Искахме да отворим къщата и всичките й вътрешни стаи към невероятната градина в задния двор“, споделя за изданието интериорният дизайнер Розмари Хоу, наета от семейство Клинтън за ремонта.

Хилъри Клинтън е пряко ангажирана в избора на цветовете. „Обичам да има много цвят, не харесвам стерилните домове. Искам атмосфера. И както може да видите, в този дом има доста цвят. Той се превърна в прекрасно убежище от работа и политика. Веднага щом влизах вкъщи, автоматично превключвах от ангажиментите в Сената към почивка и зареждане на батериите. Била съм на огледи в много имения, но тук имам всичко, от което се нуждая“, казва още американският политик.

Оформянето на пространството се оказва семейно дело. В него се включва майката на г-жа Клинтън – Дороти Родам. „Радостно беше да работя с майка ми и Розмари“, казва тя. „И майка ми, и аз обичаме цветовете, и можете да видите, че имаме много цвят в къщата, която стана плод на нашето сътрудничество.”

Любимото място на американския политик изглежда обаче е външното пространство. "Прекарвам всеки момент от времето, което мога, тук", казва Клинтън, докато стои в буйните и озеленени градини в задния двор на имението. Тя казва, че семейството предпочита да се забавлява навън. „Правим много събития на открито, понякога идват стотици души”, казва тя.

Басейнът е бил напълно реновиран, а самата Хилари Клинтън вижда и своя дял от дейността. За себе си тя споделя, че е запален плувец и често използва басейна. Клинтън добавя: „Дори и да не сме там, имаме приятели с деца, които идват и го използват.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови