Жена превърна стар автобус в дом мечта (снимки)

OFFNews 20 юни 2018 в 14:37 12807 1

Снимка BoredPanda

Жена от Ню Джърси превърна автобус от 1966 година в красив дом на колела. Джеси Липскин видяла стария модел GMC Greyhound в платформата за онлайн продажби Ebay и веднага го купила.

Следващите три години младата жена прекарала в усърдна работа и успяла да преобрази до неузнаваемост превозното средство. Нетрадиционният дом е вдъхновен от стремежа на собственичката към екологичен и устойчив начин на живот.


„Първия път, в който поисках да започна да живея природосъобразно, беше, след като гледах документалния филм „Войнът боклукджия“, споделя момичето. В него се разказва за архитекта Майкъл Рейнолдс, който проектира и създава домове, използвайки рециклирани материали.

„Започнах да чета всичко за устойчивия начин на живот. В крайна сметка дом на колела беше идеалното решение: лесно можех да пътувам. 

Най-трудната част за реновирането на автобуса била да се намерят подходящи хора, които да ѝ помогнат.

„Харесваше ми идеята да направя сама всичко, но нямам опит с водопроводните, електрически и дърводелски дейности. Ъглите на автобуса и прозорците пък правеха проектирането на мебелите доста трудно, тъй като наклонът на автобуса се променя в зависимост от местоположението му“, споделя Липскин.

Крайният резултат струвал на Джеси около 70 000 долара, а от януари тя вече живее изцяло в новия си дом на колела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови