51 точки за ЛеБрон Джеймс при първата му победа в Маями от 2014 година

Георги Терзиев 19 ноември 2018 в 11:53 1493 0

ЛеБрон Джеймс отбеляза 51 точки за победата на неговия Лос Анджелис Лейкърс в гостуването на Маями Хийт със 113:97. Това бе първа победа за "Краля" откакто напусна Флорида през 2014 година. 

На въпроса как факта че играе срещу бившия си тим се отразява на представянето му, номер 23 отговори: "Това е моята среда. Винаги е приятно да си тук, да се върнеш и да видиш толкова познати лица. Имали сме и добри, и лоши моменти. Винаги съм изпитвал уважение и любов към хората от Маями." Той допълни, че се е чувствал много добре и е успял да отпочине след загубата от Орландо в събота.

Магичната вечер на Джеймс го превърна в превърна в петия играч в НБА, отбелязал 50 или повече точки за три различни отбора. Компания в този престижен списък му правят Джамал Кроуфърд, Бърнард Кинг, Моузес Малоун и Уилт Чембърлейн.

"В Маями и Кливлънд направихме нещо историческо. Сега в Лейкърс името говори само по себе си. Играчи и треньори вярват в мен, затова се старая да съм колкото се може по-ефикасен", добави Джеймс.

Съотборниците му Кайл Кузма и Тайсън Чандлър се обединиха около мнението, че ЛеБрон Джеймс е единственият който може да оспори призванието "Най-велик баскетболист" на Майкъл Джордън. Лонзо Бол също взе отношение по темата и заяви, че звездата на "Езерняците" просто играе с величие. Треньорът Люк Уолтън добави, че играчи като "Краля" правят нещата да изглеждат лесни, макар и да не са.

Обиколката на ЛеБрон Джеймс през бившите му отбори ще продължи в сряда когато Лейкърс гостува в Кливлънд. За финал номер 23 каза:"Ще се радвам да видя приятелите и семейство си, с които да си припомним приятните моменти, но щом съдията хвърли топката, е време за работа."




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови