7 месеца условно и 490 лева глоба е присъдата за Карлос Насар заради положителна проба за наркотици

OFFNews 31 януари 2023 в 15:50 3633 0

Вдигане на тежести

Снимка Личен архив

Карлос Насар

Националният състезател по вдигане на тежести Карлос Насар е осъден на 7 месеца условно лишаване от свобода с три години изпитателен срок, след като е установено, че е управлявал автомобил (МПС) с наркотични вещества. 

Присъдата е издадена от Районния съд в Поморие. Делото приключва със споразумение, а освен наказанието условно лишаване от свобода, на Карлос Насар е наложена и финансова глоба от 490 лева.

Насар е задържан при рутинна проверка от органите на реда на 27-и юли 2022-а година в района на Поморие. При тестовете полицаите са установили наличие на амфетамин и метаамфетамин в кръвта. Щангистът се е признал за виновен, като заявява, че употребата е инцидентна, и случаят приключва със споразумение, което включва и наложената присъда.

Карлос Насар е роден през 2004-а година в Париж. Смятан е за една от големите български надежди във вдигането на тежести.

На 12 декември 2021 година става световен шампион в категория до 81 килограма на първенството в Ташкент, Узбекистан като поставя световен рекорд от 208 кг в изтласкването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови