БОК извади официално сестри Стоеви от отбора ни за Европейските игри

OFFNEWS 12 юни 2019 в 08:47 2165 0

Европейските шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви, които декларираха шумно, че повече няма да играят за България, са извадени официално от спортната ни делегация за Европейските игри в Минск (21-30 юни).

Ден преди крайния срок за заявки председателят на БОК Стефка Костадинова лично се е обадила на хасковските сестри и ги е попитала дали ще участват. Отговорът е бил "не", затова на заседанието на Изпълнителното бюро на следващия ден е взето решение те да бъдат задраскани от състава, съобщава "Сега".

Десетина дни по-късно Стоеви са изпратили имейл до БОК, в който пишат, че искат да защитят титлата си от Първите европейски игри в Баку'15.

След запитване от БОК оргкомитетът в Минск'19 е отговорил, че след крайния срок не може да се правят изключения. Така българската делегация остава от 87 спортисти.

Стоеви са заявени за турнира в Мадрид (Исп, $25 000, 12-15 юни) от сериите International Challenge. Там са №1 в схемата при двойките и почиват в I кръг. Заявката им е пратена от БФБ още през март, преди скандала.

Федерацията обаче не е оттеглила тяхната заявка и ги е оставила сами да решат дали да участват в Мадрид, което може да е само в качеството им на българска двойка. Същото се отнася и за бъдещите турнири, в които ще искат да играят Стоеви - те могат да бъдат заявявани само от името на национална федерация.

И тъй като не са членове на друга, може за това да разчитат само на БФБ, чийто президент Володя Златев и вчера заяви, че ръката към тях е протегната за помирение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови