България крачи към Модиал 2019 след нов бой над Португалия

OFFNews 12 август 2017 в 19:46 1354 0

Баскетболният национален отбор на България подпечата класирането си за следващата фаза в предврителните квалификации за Мондиал 2019 в Китай, пише sportal.bg.

Това се случи след убедителна победа над Португалия с 91:65 пред почти пълните трибуни на "Арена Ботевград", дошло след изключително отборна и атракивна игра.

Така активът на отбора остава стопроцентов - 3 пoбеди от 3 мача, а продължаването към същинската част на квалификациите е гарантирано, без значение от развоя на гостуването ни на Беларус.

Успехът на нашите бе изгледан от олимпийската шампионка в гребането от Пекин 2008 Румяна Нейкова, както и от бившия капитан на България Христо Николов - Гларуса.

В Ботевград България започна ударно така, както беше и при гостуването в Синеш. Националите не показаха абсолютно никакво подценяване от самото начало, като същевременно бяха изключително концентрирарани и мотивирани.

Това доведе до отлично развитие на първите 10 минути, в които “лъвовете” бяха безапелационни и в двете фази на играта и заслужено водеха с 28:11 след сирената за край на началния период.

Настроението в българските редици бе налице и през втората част, в която домакините показаха на иберийците, че владеят отлично играта на бърза атака, след като в предходната четвърт бяха много стабилни в стрелбата от дистанция. 

Португалците опитаха всичко по силите си да окажат по-голяма съпротива в последната част, но така и не намериха отговор за България.

"Трикольорите" отново движеха топката добре, играеха неегоистично и създаваха добри възможности един за друг, което им позволи да поддържат добра дистанция спрямо гостите и да спечелят убедително, без да допускат спад на финалната права - 91:65.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови