България зае шесто място на европейското на колички

OFFNews 03 август 2019 в 20:07 1880 0

Националният отбор по баскетбол на колички завърши на шесто място на европейското първенство в София, Дивизия С. В сблъсък за петата позиция България отстъпи пред Ирландия с 38:61 точки. Това бе дебютно участие на българския състав на подобен форум, пише bgbasket.com.

Националите отново получиха страхотна подкрепа от феновете в зала "Триадица", а ирландците също се радваха на гласовита агитка.

Ирландският тим започна по-добре и натрупа солидна разлика в първите минути, но българите направиха силна серия и намалиха до 11:22 в първата част. Въпреки съпротивата на националите, гостите задържаха комфортен аванс до почивката - 19:35.

Третата част бе най-равностойна, но Ирландия поддържаше водачеството си и пресди последната четвърт резултатът бе 30:47. До края гостите нямаха затруднения да стигнат до успеха и да заемат петото място на европейското.

С по 13 точки за представителния ни отбор завършиха Георги Иванов и Мартин Иванов. Георги овладя и 12 борби в срещата. За Ирландия с 18 точки и 11 борби най-полезен бе Джеремая Хегърти.

Българите постигнаха една победа и допуснаха две поражения в груповата фаза. Воденият от Владимир Искров тим надви Унгария и отстъпи пред Чехия и Португалия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !