Балкан: Боят настана заради фен на Левски Лукойл

OFFNews 17 януари 2019 в 13:23 2969 0

Конфликтът между фенове на Левски Лукойл и Балкан, който стана на полувремето на мача за Купата в Ботевград, е бил предизвикан от фен на гостуващия отбор. Това показват кадри от охранителните камери в "Арена Ботевград", които бяха разгледани веднага след мача и разпространени от ботевградския клуб.

На тях се вижда как фен на Левски Лукойл хвърля предмет върху привържениците от Ботевград, а след това инцидентът прераства във физическа саморазправа. Само бързата намеса на жандармерия и полиция предотвратява разрастването на по-сериозен кофликт.

БК Балкан предоставя и снимки, които показват изкъртени въздуховоди от залата, с един от които бе ударен и полицейски служител.

От Левски Лукойл отрекоха да носят вина за инцидентите и обвиниха домакините за организацията.

"Не може само феновете на Левски да са виновни. Какво правят феновете на домакините до феновете на гостите? Нали предния път беше проблема в организацията, а сега какво ще кажете за организацията? Пак Левски ли правокира? Онзи ден в Стара Загора пак Левски ли правокира? Както едните са виновни, така и другите имат вина. Ние водим с 22 точки на полувремето и правокацията идва от домакините. Аз не оправдавам никой за случилото се. Каквото зависи от нас като домакини, ние ще предприемаме нужните мерки, за да не се повтори абсолютно нищо и ще бъдем безкомпромисни в следващите мачове. За следващия мач с Ботевград мерките ще бъдат безскрупулни, но първо за тяхната агитка, както и за нашата. Обещавам ви го като организатор", заяви президентът на Левски Лукойл Тодор Стойков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !