Без спорт във Франция до септември, Лига 1 спира, а Тура е под въпрос

OFFNews
28 април 2020 в 18:02 | 1208 |0

Френският премиер Едуар Филип обяви отмяна на всички спортни състезания в страната за сезон 2019/2020 г. Това важи и за националното първенство по футбол. Решението е заради пандемията от Covid-19.

"Големи спортни събития не могат да се провеждат до септември. Футболният сезон 2019/2020 не може да приключи", каза премиерът.

По-рано УЕФА препоръча приключването на националните първенства до 2 август.

До момента от френската футболна федерация няма коментар на новината. Френският шампионат беше прекратен за неопределено време в средата на март след 28 от общо 38 кръга. В Шампионската лига Франция е представена на четвъртфиналите на Пари Сен Жермен и от Олимпик Лион.

В Лига Европа няма френски представители. Във Франция са регистрирани повече от 165 хиляди случая на заразени с коронавирус (четвърти показател в света).

Починалите са над 23 хиляди души. Смята се, че анулирането на оставащите мачове от сезона ще струва на клубовете повече от 100 милиона евро.

Решението на правителството ще повлияе и на вече отложената Колоездачна обиколка на Франция, която организаторите се надяваха да се проведат от 29 август до 20 септември.

По план "Тур дьо Франс" трябваше да започне на 27 юни в Ница и да завърши на 19 юли в Париж. На 15 април надпреварата беше отложена заради пандемията от коронавирус, а сега провеждането и е под въпрос.

Няма коментари към тази новина !