Бившият мениджър на сестрите Стоеви: Минаха границите със своята арогантност и алчност

OFFNews 23 май 2019 в 12:44 9341 0

Снимка БГНЕС

Бившият мениджър на бадминтонистките ни Стефани и Габриела Стоеви Каролина Зографова взе отношение по скандала, който тресе спорта след отказа на европейските шампионки да се състезават за България. Те посочват като причина конфликт с федерацията и обвиняват ръководството, че отклонява средства, предвидени за подготовката им.

Зографова познава добре Стоеви, като беше с тях по времето, когато треньор им беше Гюнтер Хубер.

"Мисля, че е време на тези прекрасни момичета сестри Стоеви, които забравиха от къде тръгнаха да им припомня някой факти, защото преминаха всички граници със своята арогантност и алчност.

Зад успехите им стоят много хора, да сега са име, но едва ли това е начина да го прославят, едва ли със скандал прославят любимият си спорт.

Пиша от първо лице, как тези момичета стигнаха до тук, където са в момента. Започнали са да тренират като малки деца в родното Хасково, когато аз лично се запознах с тях бяха на 16 и 17 години, разбрахме тогава че имат първите си проблеми с треньора си тогава г-н Бойчинов, че им краде парите...

Потърсиха ръководството на федерацията, мен и Гюнтер за помощ. Така общо решихме че с помощта на федерацията те ще се преместят в София, за да живеят и тренират. Федерацията ги настани в една от стаите на залата, подсигури им храна и всичко необходимо за пълноценни тренировки, ние (аз и Гюнтер ) ги гледахме и обгрижвахме, като нащи деца.

Наложи се Гюнтер да им купува всичко необходимо да живеят в нормални условия и да се чувстват добре (като маратонки, бельо, чаршафи). С помощта на федерацията и нас в частност, най-вече на Гюнтер, играта им се промени, започнаха да играят на доста високо ниво, появиха се първите големи успехи.

Гюнтер ги взе да живеят при него около 2 години в къщата му в Германия, където тренираха и живееха, за което те никога не са дали дори 1 €, всичко това го правехме в името на успехите и голямата цел да ги развием на световно ниво.

Така продължихме в лишения усилена работа, ангажираност от наша страна (реално живеехме техния живот) 4 години, за благодарност получихме същото обвинение както първия им треньор, че ги крадем.
След 4 години те обвиняват и федерацията в същото...

Това е благодарността, не споменават името на Гюнтер, а без него нямаше да са това което са в момента... оставам зад всяка своя дума, ако могат да я опровергаят добре, “туристи”, “звезди”, “обидени”, “не става въпрос за пари”, много фрази, много глупост... а хората в България наистина им се радваха на успехите!!!", написа Зографова във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови