Близнаците Иванови спират с баскетбола

OFFNews 28 август 2019 в 10:32 7401 0

Снимка chernomore.bg

Близнаците Деян и Калоян Иванови ще сложат край на кариерите си. Две от емблематичните фигури за българския баскетбол през този век ще “окачат кецовете” по-рано от предвиденото.

Причината е прозаична. Оказва се, че в Левски Лукойл няма да разчитат на тях, пишат колегите от “Тема Спорт”.

Юношите на Черно море имаха договори със “сините” и за този сезон, като на два пъти ясно заявиха, че имат желание да изпълнят контрактите си и през следващото лято да сложат край.

33-годишните бивши капитани на националния ни отбор бяха амбицирани да приключат кариерите си като шампиони на България. Нещо, което така и не съумяха да постигнат, и по всичко личи, че няма да сбъднат мечтите си.

Близнаците са имали среща с ръководството на столичани, на която им е било съобщено, че от клуба възнамеряват да поемат по друг път и те не влизат в сметките им за новия сезон. Двете страни са постигнали споразумение да бъде изплатена неустойка заради развалянето на договора, като на този етап сумата остава тайна.

Треньорът Константин Папазов вече изведе баскетболистите на Левски Лукойл на първа тренировка в понеделник. Сред присъстващите ги нямаше именно Деян и Калоян Иванови. Първият игра в общо 51 мача за сините през миналия сезон.

В тях той постигна средно по 13.8 точки, 5.9 борби и 2.5 асистенции за 25.8 минути и коефициент 15. Вторият се включи в 50 срещи и записа по 11.7 точки, 6.0 борби и 2.8 асистенции за 24.9 минути и коефициент 13.3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови