Дизела прекрати опита си за рекорд по Е4

OFFNews 03 август 2019 в 09:09 6068 0

Екстремният бегач Кирил Николов - Дизела прекрати опита си за рекорд на българския участък на международния маршрут Е4, който преминава през 5 планини: Витоша, Верила, Рила, Пирин и Славянка.

32-годишният русенец, който стартира в четвъртък точно в 12 часа от площада в Драгалевци, трябваше днес да финишира на българо-гръцката граница. Лошото време и очакванията за бури са принудили организаторите да сложат край на опита няколко часа преди очаквания финал. Той се движеше по график, като в петък вечерта достигна връх Вихрен и продължи напред,  но трябваше да спре, за да не поема излишни рискове.

"Приятели, поради утежнената ситуация след преминалия фронт от бури и лоша прогноза за нов, също настъпващ по-рано от очакваното силен фронт преди обяд на 03.08 в района на Южен Пирин и Славянка - бягането на Кирил по #Е4 се прекратява.

Решението е по преценка на организатора с цел осигуряване безопасност на всички екипи. Всички са добре. Надяваме се проявата да ви е била интересна. Това разбира се не е всичко", написаха в страницата на бегача във Фейсбук.
По време на бягането на Дизела се тества и най-новото мобилно приложение за сигурност в планината – E-SOS.
Апликацията е съвместна разработка на VIVACOM, ДЗИ и Сирма Груп Холдинг.

Прогресът му се проследи и от доброволците от OFFRoad България форум, които отразяваха от различни пунктове по маршрута напредъка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови