Единственият българин, играл в Реал Мадрид, прекратява кариерата си

OFFNews 11 октомври 2019 в 18:57 3211 0

Филип Виденов е готов да сложи край на бляскавата си кариера. На 39 години една от емблемите на българския баскетбол през този век възнамерява да окачи кецовете в края на месеца.

Бившият капитан на националния ни тим ще се опита да влезе в политиката и е амбициран да помогне за съживяването на спорта в родния Русе. Той е сред кандидатите за влизане в общинския съвет на изборите на 27 октомври. И има голяма вероятност при положителна за него развръзка да оглави спорта в местната община.

„На практика може да се каже, че съм спрял със спорта, така е. Все още не е окончателно, защото не се знае какво ще стане на изборите. Но в общи линии това е решението. Разбира се, мога и да се върна един ден, но към момента смятам, че това е нещото, което искам да правя. И вярвам, че мога да помогна. Не искам да продължавам да стоя отстрани и като останалите да говоря как нищо не се прави. Затова ще се опитам от лично лице да променя това. Истината е, че спортът в Русе не е в добро състояние и нещо трябва да се направи. Нямам какво да губя, мога само да помогна и това възнамерявам да направя”, сподели специално за „Тема Спорт” Виденов.

Единственият българин, играл в редиците на Реал (Мадрид), допълни, че е имало вариант да подпише договор в Иран и да продължи да играе, но е отклонил офертата.

„Прецених, че е по-добре за моето семейство да съм тук, в България. Условията не бяха толкова впечатляващи както едно време, когато играех в Иран. Ситуацията там е по-сложна. Семейството ми е тук в Русе, така че за мен това е най-добрият вариант – да работя в името на спорта за града и да се опитам да направя така, че да дойдат по-хубави дни тук, при нас”, каза още Виденов.

Гардът игра за последно с екипа на Берое в родното първенство през 2018-а. Той завърши магистърска степен по спортна администрация към ФИБА по проекта TIMЕ-OUT. Богатата му кариера премина още през Нанси (Фр), испанските Каха Сан Фернандо и Гранада, Цървена звезда, Проком Гдиня и други.

Виденов стана шампион на Полша през 2011-а и игра в Мача на звездите на Турция през 2006-а. Спечели и титлата на България през 2016-а с Лукойл Академик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови