Филаделфия спечели за първи път в историята си Супербоул

Донислав Донев 05 февруари 2018 в 08:46 27680 0

Отборът на Филаделфия Ийгълс спечели за първи път в историята си Супербоул, след като във финалния мач на НФЛ победи с 41:33 (9:3, 13:9, 7:14, 12:7) съперника си Ню Ингланд Пейтриътс. "Орлите" за трети път играха за трофея "Винс Ломбарди", но в предишните си две участия отстъпваха на своите опоненти. За най-полезен играч на мача беше избран куотърбекът на победителите Ник Фоулс.

Елиът даде предимство на Ийгълс в 8-ата минута, отбелязвайки фийлд гол. Гостовски обаче изравни резултата две минути по-късно. В края на първата четвъртина Джефри се отчете с тъчдаун и така двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 9:3 в полза на "орлите".

Ню Инглънд започнаха по-агресивно втората четвъртина, но неприятна грешка на легендата на тима Том Брейди повлия отрицателно на играта на "патриотите". Необезпокояван Брейди изпусна топката при перфектно разиграна комбинация на метри от линията за тъчдаун.
"Орлите" се възползваха от това и преминалият през този сезон от Ню Инглънд в тима от Филаделфия - Блънт нанесе своя удар - 15:3. Все пак в края на втората четвъртина "патриотите" се съвзеха и стигнаха до 12:15 с фийлд гол на Гостовски и тъчдаун на Уайт.

Секунди преди края на втората четвъртина Фоулс отново даде комфортна преднина на "орлите" с тъчдаун, който дойде след хитра комбинация на сантиметри от линията. Елиът пък донесе допълнителна точка. Така двата тима се оттеглиха на полувремето при резулт 22:12 в полза на тима от Филаделфия.
По време на почивката суперзвездата в поп музиката Джъстин Тимбърлейк се погрижи за настроението на публиката със страхотно шоу което включваше много музика, танци и светлинни ефекти. В една от песните си Тимбърлейк включи и покойната легенда и символ на Минеаполис Принс, който се "появи" отново на стадиона, благодарение на великолепен видео ефект.

Тъчдаун на Гронковски и допълнителна точка на Гостковски дадоха силен старт на третата четвъртина за "патриотите", но Филаделфия бързо отвърна на удара с попадение на Клемент и допълнителна точка на Елиът.
В края на третата четвъртина Хоугън отново върна интригата след страхотен пас на Том Брейди, а Гостковски се погрижи за допълнителната точка.

В началото на последната част Брейди показа защо е велик в тази игра. Куотърбекът почти нямаше грешно подаване и благодарение на него "патриотите" обърнаха резултата в своя полза за първи път от началото на срещата. Легендата подаде на Гронковски за тъчдаун, а Гостковски направи резултата 33:32 в полза на тима от Ню Инглънд.

Обратът даде криле на "патриотите" и те заиграха значително по-добре в защита, затруднявайки все повече и повече нападението на "орлите". В инфарктните последни минути на срещата с огромна доза усилия и късмет, тимът от Филаделфия отново поведе в резултата след спорен тъчдаун на Eтрц.

След това "орлите" заиграха по-добре и откраднаха топката докато тя бе  във владение на "патриотите". Това доведе и до нови 3 точки от гол фийлд, които бяха дело на Елиът.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови