Французойка спечели Световната купа по модерен петобой в София

OFFNews 13 април 2019 в 15:35 1784 0

Французойката Мари Отеиз спечели турнира за Световната купа по модерен петобой, който се провежда мече трети ден на комплекса на НСА в столицата. В доста трудните метеорологични условия на дъждовно, хладно и ветровито време, Отеиз събра 1352 т., като изпревари на подиума Лаура Асадаускайте от Литва с 1337, Алис Сотеро от Италия с 1332 т. и др. Сред финалистките нямаше наши представителки. 

Сред официалните гости бяха президентът на Международният съюз по модерен петобой Клаус Шорман, генералният секретар г-жа Шайни Фанг, Андрей Кузманов – председател на БФМП, Камелия Александрова – ген. секретар на БФМП, организационният секретар на "София – европейска столица на спорта" Анатоли Илиев и др.

С овации присъстващите приветстваха едно от златните български момичета - световната и европейска шампионка и носителка на бронзов медал в ансамбъла по художествена гимнастика от Олимпиадата в Рио 2016 Ренета Камберова, която също бе сред отличилите призьорките.

Утре състезанията за Световната купа продължават с индивидуалните надпревари при мъжете, а в неделя турнирът завършва с щафетите. За втора поредна година гостите изтъкват перфектната организация на състезанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови