Гъста мъгла е причинила катастрофата с Коби Брайънт

OFFNews 27 януари 2020 в 13:06 31330 0

Тежка и гъста мъгла е причина за катастрофата с хеликоптер в близост до Лос Анджелис, в която загинаха баскетболистът Коби Брайънт и още осем души. 

Данните за проследяване на полети показват, че хеликоптерът се е сблъскал с метеорологичните проблеми над зоологическата градина на града. Той е обиколил този район около шест пъти на много ниска надморска височина - 875 фута, като най-вероятно пилотът е чакал мъглата да се разсее.

Той се е свързал с контролната кула на летище Бърбанк, където са били наясно, че машината обикаля почти 15 минути. Хеликоптерът се е насочил на север над магистрала 118, преди да завие на запад и да започне да лети над магистралата 101 около Уудланд хилс, Калифорния.

Хеликоптерът се е насочил на юг към планински район заради още по-тежката мъгла. Пилотът внезапно и бързо се изкачил от около 1200 фута до 2000 фута. Малко по-късно хеликоптерът катастрофира в хълм и се запалва. 

Общо девет души са загубили живота си. Освен баскетболната легенда, си е отишла и дъщеря му Джана. Асошиейтед прес съобщи, че освен тях, на борда са били и Джон Алтобели, главен треньор на местния отбор по бейзбол, съпругата му Кери и дъщеря им Алиса, която е играела в един и същи отбор с дъщерята на Браянт. Сред жертвите е и треньорката на калифорнийския баскетболния отбор за момичета Кристина Маузер.

Поради лошото време в Лос Анджелис в деня на трагедията, други хеликоптери и машини на полицията не са били във въздуха именно поради неблагоприятните условия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови