Храм-паметник “Св. Александър Невски" е старт и финал на полумаратона на София

ОFFNews 25 април 2018 в 12:44 11258 0

Софийският полумаратон ще се проведе на 13 май.

Първото по рода си спортно събитие ще обхване сърцето на София и се очертава да се превърне в едно от най-масовите и атрактивни състезания по шосейно бягане в столицата, предлагайки старт и финал на площад "Св. Александър Невски", трасе с една обиколка, преминаваща край редица забележителности, през централни части на града и паркове. Освен всичко останало, събитието включва богата програма на площада, експо зона с щандове на изложители, игри и атлетически предизвикателства за деца, награди и др.

Предвидена е и благотворителна инициатива, чрез която ще бъде оказано съдействие за три каузи на фондации в страната. Като част от полумаратона ще се проведе и първото издание на "RUN4EU" – безплатно щафетно бягане за ученици и училищни отбори.

Състезанието включва няколко различни дисциплини, подходящи както за опитни бегачи, така и за абсолютно начинаещи – класически полумаратон (21,1 км) и бягания на 10 и 5 км. За всички участници на 21,1 км е предвидена по една от специалните брандирани тениски за бягане, както и допълнителни награди.

Като част от полумаратона и в рамките на честванията за Деня на Европа, на 13 май ще се проведе и специалното състезание за ученици - "RUN4EU". То е с безплатна регистрация за ученици и училищни отбори и с възможност за избор между различни дисциплини: 4х5 км училищна отборна щафета, бягане на 600 метра, на 5 км, на 10 км, както и предизвикателен полумаратон (21,1 км). Всеки участник в “RUN4EU”, независимо от избраната дистанция, ще получи тениска за бягане с логото на събитието.

Регистрацията за двете събития, която включва и възможността за избор на кауза, продължава на уебсайта https://sofiahalfmarathon.com/. Таксите до края на месец април са промоционални – 9 лв. за 5 км, 39 лв. за 10 км и 49 лв. за полумаратон. За всички ученици, участващи в "RUN4EU", както и за хората над 60-годишна възраст, участието е безплатно и се изисква единствено регистрация на уебсайта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови