Хваната два пъти с допинг води дело срещу доживотно наказание

OFFNews 03 февруари 2019 в 08:58 4030 0

Хванатата два пъти с допинг Даяна Димитрова е завела дело срещу доживотното си наказание, разкрива "24 часа". Тя се е обърнала към арбитражния съд по спорта.

Димитрова, която е от Добрич, даде две положителни проби за фуросемид, който е печално известен в родните щанги. Това е забранен препарат от Световната антидопингова агенция, който се използва за намаляване на теглото, както и за маскирането на употребата на анаболни стеродиди. У нас стана популярен по време на олимпиадата в Сидни през 2000 година.

Тогава в лекарството "Ороцетам" бе открит забраненият препарат и така загубихме три медала - на Изабела Рифатова, Иван Иванов и Седалин Минчев.

Втората положителна проба на Димитрова бе обявена малко преди Коледа от международната федерация. Така тя загуби европейската си титла при девойките, която загуби в Полша.

Заради участието на Димитрова бе наказан и наставникът на националните ни отбори Иван Иванов, който допуснал състезател, който не е участвал на лагер, да се допусне в официално първенство. За това има изрична забрана от управителния съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови