Картинг състезания с кауза на 1 май

OFFNews 30 април 2019 в 14:01 2067 0

Традиционното благотворително картинг състезание в памет на легендарният пилот Аертон Сена на 1 май ще се проведе и тази година на картинг писти София Картинг Ринг, Картинг писта Лаута в Пловдив и Картинг писта Варна.

Социалната мрежа за картинг RaceFacer.com всяка година организира подобни състезания, като този път всички събрани средства ще бъдат дарени за лечението на 4-годишният Теодор Цолов , който, след претърпян инцидент, е в състояние на будна кома: https://dmsbg.com/11668/dms-toto-teodor-tsolov-4-god/

В състезанията могат да се включат всички желаещи, като по този начин ще подпомогнат за благородната кауза. На Картинг писта Лаута в Пловдив и на Картинг писта Варна ще се проведат квалификации между 9 и 12 часа на 1 май.

В тях право на участие има всеки пилот, като няма ограничение в направените обиколки. Трябва да бъде регистрирано време за обиколка с картинг RX7, като обиколките се заплащат по ценоразпис на съответната картинг писта. Всички събрани средства ще бъдат дарени за благотворителната кауза. 

След края на квалификациите ще бъдат определени ТОП 30 пилоти по най-бърза обиколка, които ще имат право да участват в самото състезание. Регламентът на състезанието ще бъде определен от организаторите на място, а таксата за участие е 20 лева, която също ще отиде за благотворителност.

Състезанието на картинг писта София Картинг Ринг ще се проведе при малко по-различен регламент. Периода на надпреварата е от 10 до 13 часа на 1 май, като целта пред пилотите в този интевал ще е да направят най-бърза обиколка на пистата.

В 13 часа ще бъдат обявени класиранията в два класа – за възрастни (пилотирали картинг SR5) и деца (пилотирали картинг Junior). Всеки пилот има право на неограничен брой обиколки в париода, като те се заплащат по ценоразпис на пистата, а средствата ще бъдат насочени към благотворителната кауза.

Повече информация за регламента и условията може да откриете във Фейсбук събитията за съответния град:

Пловдив: https://www.facebook.com/events/344416122876257/
Варна: https://www.facebook.com/events/617252612081828/
София: https://www.facebook.com/events/415517455901385

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови