Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Състезателят ще ползва мобилно приложение за сигурност в планината

OFFNews 25 юли 2019 в 16:17 3156 0

Кирил Николов-Дизела приема ново предизвикателство в екстремното планинско бягане, като ще се опита да измине 240 км. за 48 часа, с което да постави рекорд по маршрута Е4.

На първи август той ще стартира от Драгалевци и ще премине през пет планини, за да финишира две денонощия по-късно в планината Славянка.

По време на екстремния си преход той ще използва безплатното мобилно приложение E-SOS, чрез което неговите близки, фенове и екипа му ще могат да проследяват маршрута му. Това е една от функциите на апликацията, разработено да помага на хора, изпаднали в беда, да се свържат с екип на спешна помощ или свои близки.

"Винаги отделям много внимание на предварителната подготовка и съветвам всички, които поемат към планината, да го правят. Освен задължителните провизии като храна и вода, технологиите в днешно време много помагат за това човек да се чувства сигурен и спокоен. Докато изминавам маршрута Е4 ще използвам E-SOS, за да дам възможност на близките и екипа ми да следат постоянно местоположението и напредъка ми. Ще бъда внимателен, както винаги, но определено се чувствам по-спокойно с приложението", сподели Дизела.

Основното предимство на E-SOS е бързата връзка с екипите на 112 и контактите в телефона чрез бутона SOS. Приложението подава точна локация до избрани спешни контакти.

То съдържа също спешно здравно досие, в което може да бъдат посочени кръвна група, алергии, приемани медикаменти и друга полезна информация, в случай на нужда от медицинска или друга помощ, дори без интернет.

Приложението позволява също да се визуализират избрани контакти на картата, за да може да се поддържа постоянна връзка с тях. То може да посочи къде е бил потребителят последно и да определи посоката на придвижване, което е важна информация при спешни ситуации.

Апликацията е съвместна разработка на VIVACOM, ДЗИ и Сирма Груп Холдинг. Потребителите могат да го изтеглят свободно, без да се изисква да са клиенти на VIVACOM или на ДЗИ.

Екипи от българският клуб по офроуд OFFRoad-Bulgaria ще тестват новата апликация и нейните възможности, чрез проследяване на Дизела по цялото трасе, дори на по-трудно достъпни места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови