Кирил Николов - Дизела тръгна с широка усмивка към нов рекорд на Е4 (галерия)

OFFNews 01 август 2019 в 13:14 5133 0

Снимка ОFFNews

С широка усмивка и настроение за шеги екстремният ни бегач Кирил Николов - Дизела пое към новото си предизвикателство - опит за рекорд на българската част на международния маршрут Е4, който преминава през 5 планини: Витоша, Верила, Рила, Пирин и Славянка.

В следващите 48 часа на Дизела му предстоят 240 км планинско бягане с огромна денивелация, като той ще спи само 1 час за цялото това време.

Стартът беше изместен за 12 часа днес на Драгалевския площад, вместо за 19, каквото беше първоначалното желание на Дизела, за да избегне екстремните горещини през деня.

Прогнозата за лошо време в планината Славянка на гръцката граница в деня на финала на 3 август обаче пренареди плановете.

На площада в Драгалевци Дизела беше изпратен от десетки фенове и съмишленици, част от които ще се включат в логистиката по време на преодоляването на дистанцията.

За да успее да премине разстоянието за 48 часа, Дизела ще трябва да бяга денонощно. Необходимото темпо ще се поддържа и с помощта на няколко пейсъра, които ще бягат с него през тъмната част на денонощието.

"Нямам притеснения, единствено ме тревожи нощното бягане, но настроението ми е позитивно", коментира преди старта Николов.

"Чакаме те на Алеко", окуражиха Дизела негови фенове на старта. "Поръчайте ми мусака", отговори на шега Николов, който в следващите дни няма да опита вкуса й, тъй като ще носи необходимата му храна за преходите в раница на гърба.

Неговите почитатели и всички любители на екстремните спортове ще имат възможност да проследят в реално време как той се справя чрез най-новото мобилно приложение за сигурност в планината – E-SOS. Апликацията е съвместна разработка на VIVACOM, ДЗИ и Сирма Груп Холдинг. Потребителите могат да го изтеглят свободно от Google Play и App Store., без да се изисква да са клиенти на VIVACOM или на ДЗИ.

Всеки, който си свали приложението, ще получи достъп до профила на Дизела и GPS проследяване на пътя му от Драгалевци до планината Славянка.

Приложението E-SOS позволява да се визуализират избрани контакти на картата, за да може да се поддържа постоянна връзка с тях. Освен това E-SOS осигурява бърза връзка с екипите на 112 и контактите в телефона чрез бутона SOS. Приложението подава точна локация до избрани спешни контакти и съдържа спешно здравно досие. То може да посочи къде е бил потребителят последно и да определи посоката на придвижване, което е важна информация при спешни ситуации.

Приложението E-SOS идва на помощ и на доброволците от OFFRoad България форум, които ще отразяват от различни пунктове по маршрута напредъка на Кирил Николов-Дизела. Техните видеорепортажи ще се качват в специално създадения за целта YouTube канал, в спортния раздел на OFFNews.bg, както и в самия OFFRoad България форум.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews