Комшията Боро Грданоски е майсторът, направил снимката на Фелайни

Ивайло Йолчев 10 август 2017 в 11:01 6947 0

Една снимка от финала за Суперкупата на Европа е най-коментираната и споделяна в социалните мрежи тези дни. Маруан Фелайни от Ман Юнайтед е хванат с изкривено лице в момент от мача срещу Реал, спечелен 2:1 от испанците.

В Македония не пропуснаха да се похвалят, че геният зад обектива е Борис Грданоски. Той работи като кореспондент на АП. "Благодаря за снимката. Наистина е интересна", написа Маруан в Туитър. 

Комшията Грданоски, познат между колегите му като Боро, работи повече от 20 години за АП. Започва кариерата си в „Нова Македонија“, а после снима за „Вест“, но вестникът спира да излиза преди 2 месеца. Позната история.

Боро снима всички важни събития от новата история на своята държава. Но най-впечатляващата му част от кариерата е през ноември 2000-ата година. Тогава фотографът е командирован от АП в Уганда, за да снима в северните районите, където еболата убива стотици на ден.

Разбира се, интернет се напълни с колажи на снимката. Фелайни прие и тях с чувство за хумор, като благодари на всички, изпратили му свои творения.

Пускаме най-свежите от тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!