Коронавирусът стигна и до японското сумо

OFFNews 10 април 2020 в 18:47 2738 0

Снимка Wikipedia

Първи случай на заразяване с коронавирус бе регистриран в японското сумо. Заболял е състезател, който не се подвизава във висшата лига “макуучи” или втора дивизия “джурю”, информира БГНЕС.

Японската асоциация по сумо не огласява името и възрастта на заразения борец, както и неговата школа.

На 4 април той е вдигнал висока температура. Ден по-късно тя е спаднала, но после отново се е вдигнала. Това е било съпроводено от кашлица и затруднено дишане.

На 8 април той е постъпил в болница, като преди това е бил проверен с бърз тест. Той е дал положителен резултат, но на следващия ден лекарите са се обадили и са признали, че са допуснали грешка, затова са предложили друг тест за Covid-19.

Тази сутрин от Комитета по връзки с обществеността потвърдиха, че коронавирусът е проникнал в организма на сумиста. По непотвърдени информации сред съотборниците на заразения състезател има няколко секитори (борци от първа или втора дивизия).

В момента в Япония има двама българи, които са част от професионалното сумо. Това са Калоян Махлянов-Котоошю, който е треньор и Даниел Иванов-Аоияма, борец от висшата лига “макуучи”, който бе близо до спечелване на титлата на последния класически турнир.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови