Коронавирусът засегна и Китайската антидопингова агенция

OFFNews 03 февруари 2020 в 16:34 2209 0

Снимка channelnewsasia.com

Китайската антидопингова агенция временно спря тестовете на спортистите в интерес на предпазване на здравето. Това обявиха от Международната агенция за тестове (ИТА). 

Причина за това е набиращият все по-голяма скорост коронавирус, който се вихри в Китай, а вече и света. Вирусът се разпространи до повече от 24 страни.

"Ситуацията изисква внимание и предпазни мерки, за да не изложим атлетите на опасност или да тестваме официални лица, и докато осъзнаваме важността на антидопинговите дейности, наш приоритет е да запазим публичното здраве за всички", съобщават от ИТА.

При оставащи по-малко от шест месеца до Олимпийските игри в Токио, от Китайската антидопингова агенция постепенно ще подновят пробите, веднага щом ситуацията се подобри.

Към момента бройката на смъртните случаи от вируса стигнаха до 362. Поради тази причина редици спортни събития в Китай бяха отложени.

Всички двубои от местното футболно ниво бяха отменени, а сред останалите отложени състезания са Световното по лека атлетика на закрито. Световната снукър федерация отложи и Чайна Оупън. Гран При на Китай от Формула Е на 21 март пък бе отложен в неделя и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови