Красен Кралев: Трябва да имаме 4 стадиона с капацитет 40 000 места

OFFNews 09 януари 2019 в 11:02 2403 1

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели пред bTV, че има ясно изразена политическа воля за Мондиал 2030 от страна на България, Гърция, Сърбия и Румъния. Той изрази и надежда, че Левски ще успее да се справи с трудностите и няма да се стигне до "драматична ситуация".

"Нашият ангажимент на България е да имаме 4 стадиона с капацитет 40 000 места, които отговарят на условията, с магистралите нямаме проблем. Обсъжда се къде да е новият Национален стадион и как да се реконструира "Васил Лески", за да отговаря на критериите.

Другите държави са в същото положение. Разполагаме със средствата. При всички положения България ще излезе от тази кандидатура с добра инфраструктура.

"Нямаме пряко отношение по този въпрос с Левски, но тъй като ЦСКА и Левски не са само спортни клубове, ние следим процеса. Сумите, които се искат от Левски, за да не изпаднат в ситуацията на ЦСКА, не са толкова сериозни.

Доколкото знам има някакво разсрочване на задълженията към НАП. Има и някакви малки задължения към футболисти", сподели Кралев.

Спортният министър благодари за възможността да отговори на обвиненията към шефа на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

"Имаше много спекулации по темата, трябваше да седим час и половина прави, той имаше остри болки и схващания в крака. Посъветвах го да излезе да се поразтъпче. Беше в перфектна кондиция, пет минути по-късно се върна на пресконференцията. Говоренето за "ишиаса му" не е подходящо. Справя се добре като председател на БФС“, подчерта министърът.

Красен Кралев обеща и новият закон, насочен срещу хулиганството в спорта, да е готов до месеци. Необходимостта от такъв се засили след последните ексцесии в баскетбола.

"Спортната комисия подготвя този закон, дали сме становище, ще влезе в пленарна зала до средата на годината. Федерацията по баскетбол трябва да вземе мерки, да взимат пример от Българския футболен съюз", каза Кралев.

След по-малко от месец започва и дългоочаквания тенис турнир "Sofia Open", който и тази година ще мине без звездата Григор Димитров.

"Не приемам думите му като критика, да не изместваме темата от прекрасния АТP турнир - в най-силната му година със световни звезди, не е сериозно да коментираме.

Григор е добре дошъл да участва, когато иска. Турнирът не се прави за един човек. Тенисисти от ТОП 20 сами избират София, защото знаят, че нивото е високо", подчерта министърът на спорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

09.01 2019 в 11:52

...4 стадиона за 40 000 човека...това е като да си купиш самолети с допълнителното утежнение,че после тези стадиони ще са абсолютно излишни(спомнете си какво се случи с олимпийските съоръжения в Гърция,Бразилия,за Сараево да не говорим),само ще закопаем там едни пари(е,голяма част ще откраднем)....