Над 250 записани участници за тазгодишния триатлон "Лъвско сърце" в Приморско

Предизвикателството съчетава спорта на открито с мистичната култура и природа на региона

OFFNews 31 юли 2019 в 13:26 2866 0

Остават 35 места за участие в категория ултра и 95 места за отборно участие в ултра крос триатлона „Лъвско сърце”, който ще се проведе на 7 септември в Приморско.

Към момента има 277 участници, които ще се съревновават в трите етапа на триатлона: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане в резерват Ропотамо.

Състезанието се провежда за четвърта поредна година и предизвиква участниците да събудят своето лъвско сърце, като преминат трасе с обща дистанция от 140 километра, индивидуално или отборно в щафета от трима за контролно време от 13 часа. Това уникално по рода си състезание в България, продължава да привлича все повече атлети и любители на спорта, които са готови да премерят сили със себе си. Очаква се тазгодишното издание да бъде най-мащабното по рода си.

„Преживяването не може да се опише с думи. Почти не минава ден, в който да не си спомня за това състезание.“, споделя Павлин Георгиев, участвал в третото издание на триатлона.

Трасето на „Лъвско сърце“ не е случайно избрано. Маршрутът преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища.

Етап плуване доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап – колоездене - се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като „Пътя на коня“. Последният етап е за бегачите - в резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.

Поради дългия почивен уикенд тази година, всички участници и доброволци са добре дошли на Базов лагер „Лъвско сърце“ на плаж Перла в Приморско още от 6-ти септември. Зрителите могат да заповядат на 7-ми септември. Ще бъде осигурено и онлайн излъчване и проследяване на живо.

Организаторите приканват всички желаещи да се запишат за състезанието, да го направят не по-късно от 18-ти август 2019г.

Освен участници, “Лъвско сърце” цели да привлече и голям брой доброволци, които желаят да се включват в организацията на състезанието. През 2018 г. техният брой надвишаваше 100 човека. Към днешна дата набирането е все още отворено. Желаещите могат да се запишат на следния линк: https://www.lionheart.bg/volunteers-bg/

Организатори са Сдружение „Лъвско сърце“ и Община Приморско. Видео от изданието през 2018-а може да видите тук. Всичко за състезанието следете на http://lionheart.bg/ и във Facebook страницата на събитието.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови