Най-добрите в парапланеризма се събират на състезание в Сопот

OFFNews 02 август 2019 в 14:03 3878 0

Снимка Igor Merk & Chris Hoyte Red Bull Content Pool

Най-добрите акробати във въздуха ще се съберат в Сопот от 28-ми август до 1-ви септември, за да вземат участие в единственото по рода си състезание Red Bull Acro Cross, на което тази година ще се представи изцяло нова дисциплина в спорта парапланеризъм, предава „Нова телевизия“.

Дисциплината е наречена „Акро крос”, а името й идва от симбиозата между двете главни направления в този спорт - крос кънтри и акробатика. Измислена е от българския пилот и световен рекордьор Веселин Овчаров.

„Витоша“ ме е научила на всичко – на ски, на сноуборд, на летене. През 1999 г. тук литнах за първи път и до ден днешен е едно от любимите ми места“, споделя за началото световният рекордьор. Той не помни всички места, на които е летял, но в сърцето му ще останат Хавай, Пакистан и Бразилия.

Веселин споделя и радостта от парапланеризма чрез собственото си училище, като казва, че това е най-специалната част. „Когато друг изпита емоцията, а ти си свързан с нея, е неописуемо“, добавя той.

Именно навлизането в непознати среди предизвиква най-добрите в този спорт. До момента потвърдилите участие топ пилоти са от близо десет държави, сред които Бразилия, Испания, Франция, Англия, Германия, Русия и Турция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови