Обмислят промени в правилата на борбата

OFFNews 27 юли 2019 в 09:23 2085 0

Промени в правилата по борба след олимпийските игри Токио 202“ ще обсъжда Техническата комисия към Международната федерация по борба (UWW) на заседанието си в София в неделя, информира сайтът на българската федерация по този спорт.

Форумът е в навечерието на световното първенство за кадети, което стартира от понеделник, 29 юли, в „Арена Армеец“.

У нас пристига целият състав на Техническата комисия, начело с нейния председател Михаил Мамиашвили (Русия). В състава е и Даниел Игали (Канада), олимпийска шампион в свободната борба от Сидни 2000.

„Промените засягат до голяма степен класическия стил – заяви Цено Ценов, президент на Европейската федерация и член на Изпълкома на Световната централа. - Едно от предложенията е да не се начисляват технически точки за пасивност и предупреждение, а само за технически изпълнения. Защото в момента наблюдаваме ситуации, в които борецът не е направил никаква хватка, а повежда в резултата. Ако има пасивност, следва предупреждение и при второ се дисквалифицира.“

Гост на шампионата ще бъде президенът на UWW Ненад Лалович (Сърбия), който във вторник, 30 юли, от 10 часа ще даде пресконференция в „Арена Армеец“.

Жребият за първите категории ще бъде теглен в неделя от 17 часа.

Първите схватки започват в понеделник от 10,30 часа. На тепиха ще излязат петима българи в свободния стил, сред тях са Рухан Расим (55), трети от Евро 2018, както и Георги Иванов (110), спечели сребро на европейското преди месец.

Останалите са: Виктор Нейчев (48), Божидар Динев (65) и Адил Мехмедали (80).

Откриването на първенството също е в понеделник от 17,30 часа. Входът за зрителите е свободен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови