Проклятие в щангите? На 35 години си отиде и последният ни олимпийски шампион

Милен Добрев беше покосен от инфаркт, тогава Величко Чолаков носеше ковчега му

OFFNews 20 август 2017 в 13:32 54675 5

Само в рамките на три години си отива втори наш голям щангист. Тази сутрин в Смолян издъхна Величко Чолаков. Припомняме, че през март 2015-а инфаркт покоси съотборника му Милен Добрев. И двамата си отидоха на 35 години, млади! И двамата след проблеми със сърцето.

Милен Добрев, последния ни олимпийски шампион в щангите, беше открит мъртъв в дома му в пловдивския ж.к. "Тракия” в един мартенски ден. Преди това близо 24 часа не вдигал телефона на баща си. Родителят се притеснил и дошъл от село Житница в Пловдив, за да провери. Открил безжизнен Милен в леглото му.

Аутопсията показа инфаркт. Милен страдаше от високо кръвно, но до последно тренираше здраво. В кръвта му имало смес от хапчета, анаболи и алкохол, споделиха лекари.

Дни преди смъртта си бил в добро настроение. Казал на приятели, че е в прекрасна форма. Имал идея да прави детска спортна школа с друг свой приятел. Получавал олимпийска пенсия, три минимални заплати, направил и строителна фирма.

Март, 2015 година! Величко Чолаков се прощава със своя приятел Милен Добрев! Снимка в. "24 часа"

Тежко преживявал раздялата със съпругата и детето им, които живеели в Бургас. Бившата половинка дойде за погребението в село Житница. Милен беше изпратен от куп свои приятели. Сред тях беше и Величко Чолаков.

Щангистът от Смолят носеше ковчега със своя приятел. Уви, последва го твърде млад!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

5

dolivo

19.08 2023 в 19:58

Анаболите не прощават

Продаде си здравето

Лека му пръст

12044

4

Diablo III

21.08 2017 в 11:12

Това не е проклятие в щангите. Това е проклятие в целия спорт - анаболите.

8000

3

Tzvetelina Spassova

20.08 2017 в 22:33

Жалко.Съболезнования.Но проклятие няма,това е цената на големите постижения.Химия до дупка.Важното да не те хванат. Но се плаща.Тези две момчета поне са били шампиони.А безмозъчните по фитнес залите...