Рио де Жанейро спечелил Игрите през 2016 с подкуп, Сергей Бубка е продал гласа си

OFFNews 05 юли 2019 в 12:50 5429 3

Снимка Facebook: Rio2016

Рио де Жанейро е бил избран за домакин на летните Олимпийските игри през 2016 година с подкуп. Бившият губернатор на бразилския град Сержио Кабрал призна пред съда, че е платил за това 2 милиона долара на членове на Международния олимпийски комитет.

Той твърди, че легендарният олимпийски шампион в дисциплината овчарски скок Сергей Бубка и руският плувец Александър Попов са продали гласовете си.

Купуването на гласовете е било уредено с помощта на бившия председател на Международната федерация по лека атлетика Ламин Диак, разкри Кабрал.

Той сподели и, че бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва и бившият кмет на Рио - Едуардо Паеш, са знаели за купуването на гласовете, но не са участвали нито в уговарянето, нито в плащането на рушветите.

По време на изборите през 2009 година съперници на бразилския град бяха Мадрид, Токио и Чикаго. В първия кръг на гласуването отпадна Чикаго с 18 гласа, а Рио събра 26. Затова и Кабрал посочва, че осигуряването на тези девет гласа е било изключително важно.

Бившият губернатор е в затвора от края на 2016 година. Той беше признат за виновен за няколко случая на корупция по време на мандата му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

05.07 2019 в 16:53

Те винаги са били свързани. Но аз не разбрах не за това, ами какъв, откъде, и защо Сергей Бубка. И в каква измислена русофобска кампания участваме тоя път, и защо. Понеже всеки път допингът се оказва американско производство, големците, вземащи решенията американци и европейци, американските негърки се друсат законно с кокаин, разни мерзавци си ги отравят англичаните, руските хакери в американските избори се оказват с фамилиите Гугъл и Ютуб, какво ли не друго.
Но някой прегръща собствената си идиотия, и плющи тука изсмукани от пръстите дивотии за руснаци. За нещо, което явно не се и случило, и то преди 10 години. А това вече смърди на психопатология.

4000

2

Ivo Ivanov23

05.07 2019 в 15:36

За съжаление големият спорт и корупцията от доста време са неразривно свързани. И ще продължава да бъде така, каквото и да се прави.

23293

1

Стефан

05.07 2019 в 14:00

Чакай сега, Сергей Бубка е имал 9 гласа в това гласуване, така ли?:)) Или една трета от гласовете изобщо си се купуват - продават? Щото решението не е взето нито с един, нито с два гласа. И това го казва затворник, който очевидно зависи от прокурора, и ще каже каквото му поръчат.

Не разбирам. Просто преписваме от жълти вестници по света, или пак има няква русофобска кампания?