Сребро и бронз за борците ни на финала на европейското

OFFNews 14 април 2019 в 21:12 2123 0

Два нови медала добавиха борците ни в последния ден на европейското първенство в Букурещ, след като Кирил Милов завърши участието си със сребро.

В решителната среща при 97-килограмовите на класическия стил световният вицешампион загуби от Муса Евлоев с 0:8, а двубоят бе повторение на финалната схватка от Мондиал 2018. Руснакът беше категорично по-добрият борец на тепиха и заслужено спечели титлата, като накрая изнесе Милов от ринга.

В категория до 72 кг на класическия стил националът Айк Мнацаканян пък се пребори за бронза, след като срази с 2:1 представителя на домакините Илие Коджогари.

Срещата за отличието не започна по най-добрия начин за родния представител, след като съперникът му и представител на домакините Илие Кожохари поведе с 1:0 точки.

Въпреки бурната подкрепа на публиката в залата, Мнацаканян събра сили да обърне мача. Той първо изравни точките до 1:1, а в последните две минути поведе и с 2:1 точки.

Така България приключи с 6 отличия на шампионата - злато на Тайбе Юсеин и Биляна Дудова, сребро на Миглена Селишка и Евелина Николова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови