Тайбе Юсеин е номер 1 на Левски за 2018 година

OFFNews 17 януари 2019 в 13:46 1889 0

Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин спечели наградата за спортист на ОСК Левски за 2018 година.

27-годишната спортистка извоюва континенталната титла на първенството в Каспийск (Русия) през месец май, а през октомври покори и световния връх на планетарния форум в Будапеща (Унгария).

Церемонията, която се състоя в зала "Родина" на националния стадион "Васил Левски", уважиха куп личности на родния спорт и култура.

"Благодаря на ръководството на СК Левски. За мен е огромна чест да прославям клуба по света", каза Юсеин, след като получи наградата си от олимпийския шампион по борба Георги Мърков.

Подгласнички на Юсеин станаха съотборничките ѝ в националния отбор по борба Мими Христова и София Георгиева.

За треньор номер 1 на годината беше избран Петър Касабов, старши треньор на националния отбор по борба за жени. Той не присъства на церемонията, тъй като в момента е в чужбина.

За "Пробив в световния спорт" беше награден младата надежда на българския тенис Адриан Андреев. Специалният приз за "всеотдайност" получи треньорът по борба Петър Георгиев.

За най-перспективен млад състезател бяха отличени боксьорите Ясен Радев (категория 52 кг, юноши), Благовест Май (категория 59 кг, момчета) и Кирил Борисов (категория до 90 кг, момчета).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови