Тайбе Юсеин отново е европейска шампионка

OFFNews 12 април 2019 в 20:00 3802 0

Спортист №1 на България за 2018 година Тайбе Юсейн защити европейската си титла в категория до 62 кг на шампионата на Стария континент в Букурещ, Румъния.

Във финала Юсейн беше безапелационна срещу италианката Аурора Кампаня, като я победи с 4:0.

Преди това българката се справи с Амелин Дуаре от Франция, Илона Прокоповнюк от Украйна и представителката на Азербайджан Татяна Омерченко.

Медалът на Тайбе Юсеин е четвърти за България в Букурещ. Преди нея на европейския връх стъпи и Биляна Дудова в категория до 59 килограма. Миглена Селишка се окичи със сребро при 50-килограмовите, а Евелина Николова извоюва медал със същия цвят в категория до 55 килограма. 

При мъжете Даниел Александров загуби на полуфиналите при 77-килограмовите на класическия стил и утре ще спори за бронза.

“Имаше напрежение преди финала. Познавах добре италианката, но финалът си е финал. Винаги си представям по-лесни победи, но не беше и кой знае колко трудно. Опитах се да я туширам, но не винаги се получава. Важното е, че спечелих. Посвещавам титата на треньорския щаб. Работим по въпроса за нови неща в технически естество. Исках да повторя миналогодишния успех”, каза Тайбе веднага след триумфа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови