Талантите на Еврофутбол Александра Георгиева и Радина Борисова обраха титлите по таекуондо в Албания

OFFNews 26 септември 2019 в 14:41 2016 0

Спортните таланти на Еврофутбол – Александра Георгиева и Радина Борисова грабнаха титлите в две от категориите на силния международен турнир по таекуондо клас G1 в Тирана, Албания.

Алекс победи два пъти гъркини с разгромяващи резултати – 20-0 и 27-4, а на финала надигра друга българка с 16-6. Радина Борисова се окичи със златото в кат. до 59 г. при девойките, след като се наложи на два пъти над гъркини с 5-4 в първата среща и с 23-10 във втората.

Успехът на Ради е още по-ценен, защото между двете й излизания имаше земетресение от 5,4 по Рихтер в Албания. Въпреки че състезанието бе прекъснато заради труса, Радина се поздрави с крайния успех.

Друг Спортен талант на Еврофутбол – Гергана Топалова, завоюва титлата при жените с тима на Левски от държавното отборно първенство по тенис. Това е трета поредна титла за "сините" тенисистки, които срещнаха съпротива от тима на Локомотив 1929 – София.

Гери се отказа при резултат 2-3 в първия сет срещу Габриела Михайлова. Във втората среща Петя Аршинкова надигра с 6-4 и 6-3 Сара Маздрашка, а в решителния сблъсък на двойки Топалова/Аршинкова надделяха над Михайлова/Маздрашка с 6-4 и 6-4.

Трима Спортни таланти на Еврофутбол участваха на държавното първенство по летен биатлон, който се проведе на 21-ви и 22-ри на Белмекен.

Антон Синапов е втори в 10 км "спринт" и трети в общото класиране. Преди него са Тимофей Лапшин, който се състезава за Южна Корея и Владимир Илиев. Димитър Герджиков е 4-ти.

Тимофейл Лапшин е действащият световен шампион в "супер спринта" и "спринта" от последното световно първенство по летен биатлон, което се проведе през август.

В дисциплината "преследване" Антон е втори, а Митко не участва заради здравословни причини. От 4 октомври продължава подготовката на елитните ни биатлонисти на ски на глетчера Дахщайн в Австрия.

Константин Василев взе участие в по-горната възрастова група, а именно юноши старша и в спринта е 5-ти, а в преследването е 8-ми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови