Тити плаче при представянето на Левски Лукойл

Валентин Златев предлага баскетболното първенство да остане без чужденци

OFFNews 05 януари 2018 в 14:14 26285 3

Емоционалният треньор на Левски 2014 Тити Папазов трудно сдържа сълзите си и се разплака при представянето на новия спонсор на “сините” Лукойл. Нефтената компания бе представена като основен благодател на столичния тим на специална пресконференция днес, на която освен Папазов присъстваха шефът й Валентин Златев, Сашо Везенков и Тодор Стойков. През последните 17 години Лукойл бе основен спонсор на Академик, но сега мести инвестициите си в Левски 2014.

“Никога не съм си представял, че ще дойде момент, в който дори и аз няма да мога да говоря. Само мога да кажа на всички хора, че ако вярват, искат нещо много истински, то се случва. Благодаря много на всички хора, които помогнаха, Левски да стигне до момента, в който една от най-големите компании в България да стане част от наш бъдещ проект. Сигурно звучи пристрастно, но Левски е най-обичаното нещо в България”, каза разплаканият Тити, цитиран от Спортал.

“За да се стигне дотук, първо имаше 15 февруари 2015 година, когато 10 000 души се събраха в “Арена Армеец”. Благодаря на всички компания, които ми помагат през тези две години и половина”, продължи той. “Всеки има своята мечта. Всички знаем приказката за златната рибка. Мечтал съм си, честно да кажа, да се запозная с Владимир Путин. Ако бях хванал златната рибка, нямаше да съм толкова нагъл, да поискам Лукойл да се захване с Левски”, каза още той.

“По-смислено нещо в българския спорт не е правено. Каквото зависи от мен, аз ще го направя. Този проект може без всеки един от нас. Не искам от първия ден да се задават въпроси за отношеният ми с г-н Стойков и г-н Златев. Вярвам, че всичко се прави от сърце. Благодаря на г-н Златев”, заяви той.

Самият Златев заяви, че целите пред новия проект Левски Лукойл са няколко и всичко се прави в името на развитието и възхода на българския баскетбол, като амбициите на новия проект надхвърлят границите на страната.

"Считано от 31 декември 2017 година, Лукойл прекрати договора за генерално спонсорство с баскетболен клуб Академик и считано от 1 януари 2018 година, имаме такъв договор с баскетболен клуб Левски. Какво стои зад всичко това? Това е поводът, поради който ви поканихме днес. Мотото на нефтена компания Лукойл е “Винаги в движение”. Винаги сме били с амбициите да бъдем лидери в бизнесите, с които се занимаваме. В същото време винаги сме били социално отговорна компания", каза Златев.

"Един от най-старите баскетболни клубове, с голяма история и заслуги, с огромно количество верни фенове, които са го поддържали в годините… Вчера получих трогателно писмо от фенклуба на Левски, за което им благодаря. Клубът преживяваше тежки времена. Съществуваше единствено благодарение на ентусиазма и усилията на г-н Тити Папазов. Това е неприемливо. След дълги разговори с г-н Папазов стигнахме до решението, че ще бъде спонсори на БК Левски. Левски заслужава много повече.

Не ги деля на 2014 и други, защото за мен тук има баскетболен клуб Левски. Това би било добър стимул за развитие на потенциала, който този отбор има. Амбициите са големи. Ще попитате какви и ще каже - големи. Тандемът, който се оформя - Папазов като старши треньор и Тодор Стойков като президент на клуба, дава основание да мислим, че те ще извършат необходимата работа и ще положат съответните усилия да се заеме достойно място както у нас, така и в Европа", каза той по въпрос на амбициите на "сините".

“Всичко това е с мисълта и идеята да се опитаме да върнем баскетболната публика в залите и да вдигнем нивото на българския баскетбол там, където то трябва да бъде. Ще разчитаме основно на български играчи. Моето разбиране е, че трябва да се дава предимство на българите. Направих предложение пред другите президенти през 2018 година да играем без чужди състезатели, за да видим нивото”, каза вече бившият благодетел на Академик и настоящ такъв на Левски по отношение на основната идея.

“Спорт не се прави само с легионери. Чужденците си заработват парите, стават и си заминават. Не трябва да се допускат отбори, които нямат собствени школи. Всеки един човек, който дава пари за българския спорт, заслужава уважение. Разбирам притесненията на някои от президентите в НБЛ, но не мисля, че са основателни. Конкуренцията ще бъде засилена, нашите амбиции да бъдем шампиони не са от днес. Не са с появата ни като спонсори в Левски. Но те остават такива. Това е задача минимум”, сподели Златев.

"Проектът е дългосрочен. Искаме да постигнем целите си. Нашите юристи са разгледали ситуацията и няма никакви пречки. Няма нарушение на правилата", отчете още той.

Бившият изпълнителен директор на Лукойл Академик между 2002-а до 2015-а Сашо Везенков пък даде яснота около новият проект Левски Лукойл, както и какво бъдеще очаква Академик.

“Доста сме говорили по темата, от доста години имахме такава идея. Бяхме номер едно, когато бяхме в Лукойл, но нямахме публика. Без публика няма как да успееш в дългосрочен план. Надяваме се Левски да приеме идеята и да помогне за пробив в Европа. Надяваме се да имаме отбор в групи и финали на Европа, ще бъде в интерес на България. Целта е Правец да стане център на баскетбола в страната и да се привличат играчи от цяла България, основно наши кадри, в Академик. Отборът ще е само с местни момчета, но идеята е да се постигнат много сериозни резултати. Смятам, че по този начин дори имаме възможност да играем в европейските турнири. Смятам, че Правец е точното място за създаване на състезатели”, заяви Везенков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8408

2

tomysbg

05.01 2018 в 15:33

тъпанар

12392

1

мгергов

05.01 2018 в 14:53

Ъъъъ, Тити кога не плаче :)