Ултрамаратонецът Владимир Ставрев пробяга 721 км

OFFNews 12 август 2020 в 08:59 3294 0

Снимка dunavultra.com

Ултрамаратонецът Владимир Ставрев завърши успешно 721-километровия пробег по маршрута "Дунав Ултра". Предизвикателството започна преди седмица от видинското село Куделин, а крайната точка на пробега- с.Дуранкулак, община Шабла, бе достигната в неделя- 9 август вечерта.

"С екипа сме много доволни от това, което постигнахме, тези 7 дни, едно страхотно преживяване. Впечатленията са ми много положителни, много от местата не съм ги посещавал и съм изненадан приятно колко хубави, спокойни и приятни градчета има. Чисто туристически един район с много потенциал.

Като предизвикателство най-трудно беше да се справя с температурата. На места взехме пръскачка, докато тичахме се пръскахме, с идеята да се охлажда тялот,о за да не прегрее. Не съм си мислил за отказване в нито един момент. Тук има кауза, идея, мисия, нещо, в което вярваш, се бориш до края. Сега ще мина процедури за възстановителни масажи", коментира Ставрев пред БНР Видин.

Каузата на пробега бе да се помогне за популяризирането на маршрута и общо над 100 населени места, български села и градове по поречието на Дунав.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови