Вълна от отменени състезания по цял свят

OFFNews 12 март 2020 в 13:11 1829 0

Обявената пандемия от коронавирус доведе до отмяната на куп планирани първенства по цял свят, като очакванията са професионалният спорт напълно да спре.

Поредното голямо първенство, което беше отменено от съображения за сигурност е световното по фигурно пързаляне.

Надпреварата трябваше да се състои в Монреал (Канада) от 18 до 22 март. България трябваше да бъде представена в състезанието от Александра Фейгин, Лари Луполоувър и танцовата двойка Мина Здравкова и Кристофър Дейвис.

Това е едва вторият случай в историята, в който Световно се отменя без причината да е война в 124-годишната история на шампионатите. В периодите 1915-1921 и 1940-1946 първенствата не се провеждат заради двете световни войни.

По-рано днес и Международната федерация по хокей на лед реши да отмени и Световния шампионат за жени в каданските градове Халифакс и Труро от 31 март до 10 април.

В Северноамериканската страна има 93 регистрирани случая на заразени с COVID-19 и един починал. Часове след спирането на НБА, и Евролигата обяви, че спира турнирите по баскетбол на Стария континент. В Испания пък футболното първенство бе спряно за две седмици, а отборът на Реал Мадрид - поставен под карантина след положителен тест на баскетболист на "белия балет". Мярката се налага защото футболния и баскетболния отбор са тренирали на едно място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови