Ветеран от НБА и съпругата му с БГ корени загинаха в катастрофа

OFFNews 01 февруари 2018 в 11:01 30870 0

Едно от най-разпознаваемите имена в последното десетилетие в НБА и съпругата му, чийто родители са българи, загинаха в катастрофа в Калифорния.

Расуъл Бътлър, изиграл общо 13 сезона за Маями, Ню Орлиънс/Оклахома Сити, Лос Анджелис Клипърс, Чикаго, Торонто, Индиана, Вашингтон и Сан Антонио и жена му, чието пълно име е Лиа ЛаБел Владовски са намерили смъртта си снощи в близост до един от кварталите на Лос Анджелис - Студио Сити.

Според информация на местната полиция 38-годишният ветеран е изгубил контрол над своя Рейндж Роувър, след което колата се е ударила в стена и се е превъртяла.

Съпругата му Лиа ЛаБел е родена в Канада, но родителите й са българските музиканти Трошан и Анастасия Владовски, които бягат от комунистическа България в края на 70-те години. Лиа е родена през 1986 година, а майка й Анастасия отдавна не живее с Трошан, а има американски съпруг.

Двамата са били част от групите “Сребърните гривни” и “Тоника”. Чичо на Лиа е покойния Чочо Владовски от група “Тангра”. Самата тя е финалист в третия сезон на American Idol и също имаше успешна музикална кариера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови