Водещ невролог: Шумахер вече няма нищо общо с преди

OFFNews 22 януари 2020 в 11:57 6330 0

Водещият невролог Никола Акиари предрече мрачно бъдеще за състоянието на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер.

Седемкратният шампион се възстановява около 6 години от мозъчни травми, които лекарите в началото смятаха за необратими. Те бяха получени при инцидент на ски в Алпите на 29 декември 2013.

Информация за състоянието му така и не идва. Основна причина за това е желанието на семейството му, по-специално на съпругата му Кори, която държи да няма вести около него.

Половинката на легендата дори даде на съд три германски жълти издания за разпространение на невярна информация за състоянието на бившия пилот.

Единственото, което се знае е, че германецът получава медицински грижи от цял екип специалисти в своето имение на езерото Женева.

Според Акиари състоянието на Шумахер е такова, че той вече няма нищо общо с човека, когото помним от състезателните му дни.

"Трябва да си представим много по-различен човек от този, когото помним на пистата, със силно променена и влошена органична, мускулна и скелетна структура. Всичко е резултат от мозъчната травма, която получи", споделя Акиари.

Михаел Шумахер беше доминант във Формула 1 между 1994 и 2004 г. В този период германецът завоюва световната титла 7 пъти. Той записа първата си победа преди цели 25 години - през 1992 г. на пистата "Спа" в Белгия.

Той дебютира във Формула 1 през далечната 1991 година, като записа общо впечатляващите 91 победи. През 1996 г. премина от Бенетон във Ферари и помогна за съживяването на "черните кончета".

За италианския тим той спечели пет поредни титли между 2000 и 2004 г. През 2006 г. за първи път прекрати кариерата си.

След четиригодишна пауза германецът се върна на пистата през 2010 г. и подписа договор с "Мерцедес". След завръщането си обаче само веднъж се качи на подиума за три години. Това стана през този сезон на състезанието във Валенсия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови