Все още няма решение за отлагане на Олимпийските игри

OFFNews 24 март 2020 в 09:19 1761 0

Снимка Facebook: Tokyo 2020

Спекулациите около провеждането на Летните олимпийски игри в Токио продължават.

Няма решение за отлагането им, заявиха от Международния олимпийски комитет днес и подчертаха, че Дик Паунд - член на организацията - е направил собствена интерпретация на заявлението, касаещо възможното отлагане на олимпийските игри в Токио заради пандемията от коронавирус. Това съобщиха за ТАСС от пресслужбата на МОК.

В неделя стана ясно, че организацията ще вземе решение за евентуално отлагане на Игрите до четири седмици. Вчера председателят на организационния комитет на Токио 2020 Йоширо Мори изрази увереност, че Игрите няма да бъдат отменени. Същия ден последва интервю на Дик Паунд пред "USA Today", в което той твърди, че решение за Олимпиадата вече е взето.

"Всеки член има право на интерпретация на решението на изпълкома на МОК, което бе обявено в неделя", съобщиха от пресслужбата на МОК. По програма най-голямото спортно събитие трябва да се проведе от 24 юли до 9 август.

Вчера Канада и Австралия обявиха, че няма да участват в Игрите заради рисковете от пандемията от коронавирус. Олимпийският комитет на Швейцария също призова за отлагане Игрите. "При тези условия не вярваме, че провеждането на олимпийски игри е възможно. Искаме отлагане от Международния олимпийски комитет", заяви Юрг Стал, президент на швейцарския олимпийски комитет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови